6 tecken på att du borde sluta dricka alkohol och bli nykter 2020

Tecken på att du borde sluta dricka alkohol.
Tecken på att du borde sluta dricka alkohol. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Hände det här dig nyligen? Då borde du kanske sluta dricka alkohol och vara nykter framöver...

1. Du hånglade med fel person
Om du kysste någon annan än vad du egentligen borde så är det verkligen ett varningstecken. Om du slutar tänka på konsekvenser, andras känslor eller rent av inte kan känna igen folk så borde du ta det lite lugnare med alkoholen så att ingen blir sårad.

2. Du övergav en vän som druckit för mycket

Att lämna en vän som druckit alldeles för mycket är aldrig okej, det är rent av farligt. Om du gjorde detta igår för att själv kunna festa vidare så är det ett tecken på att du borde se tänka på hur högt du faktiskt prioriterar alkoholen.

3. Du tappade bort något

Alla kan tappa bort saker och det behöver inte betyda att du ska sluta dricka helt. Men försök att tänka igenom om detta är något som händer ofta, och vad det i så fall beror på. Kanske borde du dricka mindre?

4. Du hamnade i bråk

Även om det var över en struntsak så är det aldrig bra att bli aggressiv när man dricker. Om du blir det så borde du testa att ha ett nyktert 2020.

5. Du minns inget
Du kunde inte känna igen dig i någon av ovanstående punkterna eftersom du faktiskt inte minns någonting! Då borde du ta dig en funderare på hur du egentligen dricker och om alkohol verkligen är något för dig?

6. Du har ångest
Det är lätt att känna sig lite smådum över något man sagt eller gjort efter några glas vin. Men när det går över i verklig ångest som känns från magen ut i fingertopparna så borde du fråga dig själv om det verkligen är värt det?

Tvekar du på din relation med din partner? Här är fem frågor att ställa dig själv och få svaret på frågan: Är det dags att göra slut eller ge det en chans?