5 saker du måste sluta äta nästa år

Matvanor du borde sluta med för ett hälsosammare liv nästa år. - Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Har du lovat dig själv ett hälsosammare och bättre liv under nästa år? Då borde du undvika det här.

1. Kött till alla maträtter
Alla måltider behöver faktiskt inte innehålla kött. Byt ut köttfärsen mot bönor eller cornfärs i fredagstacon så kommer planeten tacka dig!

2. Bananer som inte är ekologiska
Var inte dumsnål. Betala några kronor extra och köp bananer som odlats på ett miljövänligt sätt av människor som arbetar under rättvisa villkor.

3. Godis till favoritserien
Man ska inte vara rädd för att äta godis. Men att krypa upp i soffan med en stor skål godis när det vankas serietittande (aka varje dag) är inte en särskilt bra vana. Håll godisätandet till helgen för dina tänder och hälsas skull!

4. Nyttiga juicer till frukost, lunch och middag
Dessa drycker som ska vara bombade med nyttiga ingredienser kan boosta dig rejält med vitaminer, men det är inget du står dig på under en hel dag. Se det som ett nyttigt komplement, men se till att du får i dig något rejält så du orkar med dagen!

5. Näringsfattig mat och för små portioner
Ett vanligt misstag som många begår när de ska uppfylla nyårslöftet om ett hälsosammare liv är att äta alldeles för lite. Du kommer aldrig orka hålla dig frisk och träna ordentligt om du inte får i dig tillräckligt mycket mat. Se till att du får i dig rejält med mat och att den är näringsrik!

Vill du verkligen bli mer hälsosam under 2017 så borde du spana in de här fem sakerna som du aldrig får äta på morgonen. Eller se dem i videon nedanför!

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Giphy