Michelle köpte ingenting under ett helt år – så mycket pengar sparade hon

Bilder på Michelle som inte köpte något på ett helt år.
Michelle köpte ingenting på ett helt år – sparade tusentals kronor. - Foto: Michelle McGagh
Dela på Pinterest
Varje månad lägger vi flera tusen på onödiga saker. Men hur mycket skulle vi spara om vi slutade köpa nya kläder, gå till frisören och äta godis? Michelle har testat, och hon sparade en hel del...

Har ni någonsin funderat på hur mycket pengar ni lägger på saker som ni egentligen inte behöver? Och kanske tänkt på hur mycket pengar ni skulle sparat om ni slutade slösa? Michelle McGagh från London beslutade sig för att få svar på dessa frågor och slutade helt enkelt köpa saker – under ett helt år.

Såklart hade hon vissa utgifter, som till exempel huslånet, mat och försäkringar som man behöver för att få vardagen att gå runt. Men saker som onödigt godis, nya kläder eller ett frisörbesök fanns inte på kartan.

Hur gjorde hon då för att hålla sina utgifter så små som möjligt? Jo, hon och hennes man satte en gemensam veckobudget på ca 380 kronor att handla mat, hygienartiklar och annat till hushållet. Sedan var det bara att pumpa cykelhjulen och använda alla kläder tills de gick sönder.

"Jag är så tacksam för att ha en tillräckligt bra inkomst för att kunna spara, och jag känner att jag borde göra det mesta av det. Jag hoppas att jag har uppmuntrat andra människor att se över deras konsumtionsmönster också" berättar Michelle för The Telegraph.

Trots att livet inte alltid var superglamouröst utan pengar så är Michelle nöjd över sitt beslut. Hon sparade ju trots allt ca 252 000 kronor. Kanske är det inte en sån dum idé ändå?

Vill du bli bättre på att spara? Se 21 enkla spartips här!

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Michelle McGagh