5 myter om sex som vi alla trodde på under tonåren

Myter om sex.
Myter om sex. - Foto: Unsplash.
Dela på Pinterest
De här myterna sprids än idag bland många tonåringar... Hur många av dessa tänkte du själv på?

Vi på Modette har samlat några av de myter om sex vi trodde var sanna under tonåren: 

1. Första gången skulle vara magisk...
Du skulle spara dig, vänta, på det där perfekta tillfället. Att ligga med någon första gången skulle ju vara något magiskt och speciellt. Det vet ju alla som någon gång har sett en film. Eller?

2. ... och efter du blivit av med oskulden var du erfaren
Många av oss ville bara få det överstökat så de inte längre skulle vara oskulder. Som om du skulle gå från oskuld till en sexgudinna på ett ligg.

3. Sex är som bäst med någon som betyder något

Var du en av alla som gick och väntade på Mr Right och avstod från att ligga med massa snyggingar? Synd. Att ha sex med någon du gillar och är bekväm med är a och o men du kommer inte få orgasm bara för att ni älskar varandra.

4. Du kommer komma om du slappnar av

En vanlig myt är att du kommer komma bara du slappnar av. Jo vars, det hjälper en bit på vägen och för många så kanske du når ända in i kaklet. Men för många även krävs lite mer än bara några djupa andetag för att komma.

5. De som är äldre än dig är bättre i sängen
Hur du är i sängen beror varken på din ålder eller hur många du legat med. Är du däremot uppmärksam på vad din partner gillar, vad du gillar och att ni har en bra kommunikation så är du garanterat svinbra i sängen – oavsett ålder.

Vad tycker du? Känner du igen dig?

Mer:

4 tecken på att han bara vill ligga – berättat av killar