Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Det här betyder FOMO – och så vet du att du lider av det

Lider du av FOMO?. Foto: Lyubov Levitskaya/ Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Lider du av FOMO utan att veta om det, eller vill du bara testa om du gör det? Stämmer det här in på dig så vet du.

Första tecknet som visar på att du lider av FOMO är att du har klickat dig in på just den här artikeln. Du klarade antagligen inte av att inte veta vad det betyder, eller hur?

Och nu har du antagligen tänkt på eller kanske har du redan scrollat ner till slutet för att du inte kan hålla dig längre, du måste få veta vad det betyder, nu (!).

FOMO, eller Fear of missing out som de innebär, är ett begrepp som har blivit allt vanligare på senaste tiden. Det betyder nämligen att du är rädd för att missa någonting. Här är fyra tecknen på att du lider av just “FOMO”.

1. Mobilberoendet går till en överdrift

Det går inte en timme utan att du kollar dina sociala medier. Du försöker övertala dig själv om att du kan strunta i mobilen, men redan efter en minut tar du fram den igen. Du ska ju baara kolla när bussen går... Och där var det kört.

2. Beslutsångesten tar över ditt liv

Du lider ofta av beslutsångest och är konstant oroad, eller snarare nyfiken på, om inte gräset är lite grönare där på andra sidan? De vore ju synd att missa något som skulle kunna vara bättre än det du har just nu.

3. 40 graders feber? Nej, nej!

Ska någon ha en fest eller ska dina vänner på en resa, då är du där. Tänk om du missar någonting som händer och de pratar om de i all framtid utan att du vet vad de pratar om. Det kan bara inte hända.

4. Du låtsas som att du vet mer än du vet

Eftersom att du vill veta allt hela tiden och har ett konstant behov av att vara uppdaterad så får du panik om någon använder ett ord som du inte vet vad det betyder. Därför nickar du bara när personen pratar för att sen rusha hem och googla upp vad det betyder.

Mer:

Här är hälsoproblemet som kan drabba personer som gillar snapchat

9 sätt din telefon förstör ditt liv på

Gilla Modette på Facebook