Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så ofta ska du byta tampong

Dela på Pinterest
Att ha tampong under mensen är verkligen en life saver ibland, men hur länge kan man egentligen ha i en tampong? Här är svaret!

Hur ofta du måste byta din tampong beror på hur mycket du blöder under din menstruation. Om du har riklig mens kan du behöva byta varannan till var fjärde timme, men om du har mer sparsam mens kan det räcka med att byta var sjätte till var åttonde timme. 

Hur många timmar får man ha en tampong i?

Det är rekommenderat att inte ha inne en tampong i mer än åtta timmar. Däremot går det bra att sova med tampong så länge du byter precis innan du går och lägger dig samt precis när du vaknat.

Tampong i handenBildkälla: TT

En av fördelarna med tampong är att du kan bada med den, men det är viktigt att du byter efter att du badat. Att ha en tampong full med orent vatten ökar nämligen infektionsrisken i slidan.

Om du ska bada flera gånger tätt inpå varandra behöver du inte byta emellan baden utan byta när du har badat helt klart. 

Källa: LibresseUMO och Tjejjouren

Bildkälla: Shutterstock och TT

Mer:

Därför borde alla tjejer testa menskopp nu

Har du oregelbunden mens? Det här kan vara orsaken