Mest läst

Drömmer du om att du är gravid? Det här betyder det

Dela på Pinterest
Brukar du drömma om att du är gravid och väntar barn? Det här säger sömnexperten att det betyder.

De flesta av oss har med störst säkerhet vaknat upp med ett ryck, antingen kallsvettiga eller helt överlyckliga, efter att ha drömt om att vi varit gravida.

Men vad betyder det egentligen? Väntar det en stor utmaning? Har du glömt p-pillret? eller skriker ditt undermedvetna efter en unge?

Det betyder drömmen 

Psykiatern och psykoanalytikern Carl Jung har studerat det undermedvetna och hur drömmar fungerar och hans teori är minst sagt intressant. 

Kort sagt så kan bebisen du bär på i drömmen liknas vid en idé du bär på. Idén behöver inte vara medveten, det kan vara något ditt undermedvetna har i bagaget som behöver komma upp till ytan. 

Exempelvis kan det röra sig om något du håller tillbaka med, något du vill testa men ännu inte hunnit pröva eller något projekt som du håller på med – men som behöver byta riktning. 

Så om du väntar barn om nätterna i sömnen så kan det helt enkelt handla om att ditt inre jag har behov av utveckling, snarare än en bebis. Så ingen panik nu!

Källa: Dreamstudies


Att drömma om att man är otrogen mot sin partner är vanligare än vi tror. Det här betyder drömmen. Se mer i videon nedan. 

Mer:

4 tecken på att du förstör ditt förhållande – utan att förstå det själv

4 osexiga saker killar måste sluta med under förspel – enligt tjejer