Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Vad är egentligen en influencer? Här ger vi dig svaret

Dela på Pinterest
Alla har snackat om influencers under 2017 – men vad betyder det egentligen?

Begreppet influencer har verkligen slagit igenom 2017. Ordet ersätter begrepp som "bloggare", "Youtuber", "Instagrammare" eller bara "sociala medier-profil". Influencer är alltså ett samlingsord för samtliga titlar.

Det är ett yrke, precis som snickare, programledare eller sjuksköterska. Att arbeta som influencer betyder att du har inflytande över dina följare – antingen inom mode, skönhet, livsstil, hälsa eller annat.

influencer yrke


Har en person många följare på sina sociala kanaler så kan företag använda deras plattformar för att nå ut med deras marknadsföring. Alltså, istället för traditionell reklamyta använder nu fler och fler företag influencers plattformar där de får ut sina varumärken.

Så, vad gör då en influencer?

Det är såklart olika beroende på vilken typ av influencer du är. Men i stora drag handlar det om att hela tiden skapa innehåll till ens sociala kanaler för att driva in trafik till antingen bloggen, Instagram, Youtube eller Snapchat. Utöver det även skapa samarbeten, gå på events och visa upp sig och helt enkelt vara den där förebilden för sina följare.

Influencers


Vad tjänar en influencer?

Det är även det olika beroende på vilken typ av influencer du är. Isabella Löwengrip tjänar miljoner på sin blogg och Linn Ahlborg tjänar otrolig bra även hon. Se hela listan på vad flera influencers tjänar här.

Mer:

Så tjänar du pengar på din blogg – 4 smarta tips

Gilla Modette på Facebook!