5 saker du kan göra om du vill skita i allt och dra ifrån din stad

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du trött på livet i din stad och längtar efter något nytt och spännande? Här är fem förslag på saker du borde göra.

1. Åk på språkresa

Förena nytta med nöje. Att åka på en språkresa ger dig möjligheter att se ett annat land, få uppleva en ny kultur samtidigt som du lär dig ett nytt språk och får nya vänner! En perfekt sak att göra om du känner att du vill bryta dig loss från din vardag.

2. Backpacka

Det finns en anledning till att så många svenskar beger sig ut i världen för att backpacka. Det är en jättebra livserfarenhet som kommer få dig att uppleva så mycket nytt, se nya platser och även lära dig en hel del om dig själv.

3. Tågluffa i europa

Införskaffa dig ett tågkort och låt rälsen leda vägen till ditt sommaräventyr. Det behöver inte bli så dyrt beroende på hur du bor och äter under resans gång. Huvudsaken är att du kommer iväg och får testa något nytt!

4. Flytta till Norge och jobba

Är du lite hemmakär, men ändå sugen på att testa något nytt? Oslo är fullt av svenskar som är där och jobbar. Testa något nytt och flytta dit och jobba ett tag. Gå med i en "svenskar i Oslo" grupp på Facebook så kommer du få massor av tips på hur du skaffar jobb och bostad.

5. Börja plugga

Vet du vad du drömmer om att jobba med i framtiden? Varför vänta? Börja direkt och sök din utbildning och flytta till en ny stad. Du kommer älska studentlivet som inte bara innebär plugg – utan även erbjuder ny vänner, minnen för livet och massor av fest!

6. Sök som aupair

En vanlig biljett ut i världen är att söka dig ut som aupair. Usa, europa eller egentligen var som helst kan du söka dig. Är det något språk, en kultur som lockar extra så kan du söka dig dit! Då behöver du dessutom inte spara jättemycket pengar innan du åker då du bor med familjen och får en lön.

7. Säsonga på en sommar- eller vinterort

På vintern är det många som beger sig till skidorter för att säsongsjobba i backen, på restaurangen eller på hotell mm. Och på sommaren finns det också många säsongsbaserade jobb i blomstrande sommarstäder. Du kommer garanterat hitta vänner för livet och flera beskriver säsongsåren som de bästa åren i sina liv.

Mer:

15 saker alla borde göra efter studenten