Så stylar du ditt soffbord med fem enkla detaljer

Heminredning, soffbord
Hur stylar man soffbordet bäst? - Foto: Indiska, Zara Home
Dela på Pinterest
Ett soffbord är oftast som snyggast när du stylar det med rätt detaljer. Här är fem enkla stylingknep du kan ta till för att få ditt vardagsrum att se riktigt drömmigt ut.

Låt blommorna tala för sig själva

En stor bukett slår aldrig fel. Dessutom fyller du rummet med en fräsch doft och en härlig atmosfär. Var inte rädd för att gå over the top och bara placera ut en riktigt stor bukett som fyller bordet.

Placera ut vaser och skulpturer

Bara för att du har en vas så behöver du inte fylla den med blommor och vatten. Använd vaser i keramik som dekoration och var inte rädd för att lägga en slant på dekorativa skulpturer – även om de inte fyller en större funktion.

Vas, Indiska ca 400 kronor. Vas, Zara Home ca 320 kronor. Korallimitation, Newport ca 900 kronor.

Låt dekorationen ta plats

Bred ut dekorationen över hela bordet för en fylligare känsla. More is more och du behöver inte hålla tillbaka när det kommer till detaljer på ditt soffbord.

Eller minimalisera och håll det cleant

Det är inte helt fel att hålla det enkelt heller. Så om du inte gillar att ha mycket saker framme så borde du satsa på en mer minimalistisk stil. En vas och en ljusstake räcker lång väg.

Skapa nivåer

Använd böcker eller magasin för att bygga nivåer på ditt vardagsrumsbord. Addera en hög vas eller blommor för att skapa volym. Genom att dekorera på höjden så kan ditt vardagsrumsbord se fylligt ut men ändå ha plats över till fredagsmys. Dessutom kan det vara smart att satsa på ett bord i två delar.

Bord i två delar, Zara Home ca 1 300 kronor.

Bestäm vilka färger som passar in i ditt hem innan du dekorerar

Tänk igenom vilka färger som du vill hålla dig till innan du börjar köpa saker och inreda med detaljer. Det kanske inte känns så dyrt att köpa en vas i en cool färg. Men om du tröttnar på din inredning så kan det kosta en hel del i det långa loppet.

Mer:

Fem misstag du gör när du inreder som får ditt hem att se mindre ut