5 misstag du gör när du inreder sovrummet – och hur du rättar till dem

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
När du inreder ditt sovrum så borde du verkligen undvika de här sakerna om du vill styla det snyggt – men också för att du ska få optimalt med sömn.

1. Du har fel storlek på sängen

Många gör felet att köpa samma storlek på sängen som alltid, eller genom rekommendationer från vänner. Mät upp ditt sovrum och se vilken säng som passar hos dig. En 180 säng kan vara supersnygg i din kompis sovrum medan en 160 säng blir mer symetrisk hemma hos dig.

2. Du vill ha en snygg bäddning – så du bara köper massa kuddar

Att köpa textiler till sängen utan en konkret plan slutar oftast illa. Kolla upp bilder från pinterest på hur du vill att sängen ska se ut och skriv därefter en lista på vad du behöver. Annars finns det en risk att du slänger pengarna i sjön på onödiga kuddar i fel storlekar – som du egentligen inte behöver.

3. Du har för stark belysning

Tänk igenom dina lampköp ordentligt innan du köper belysning till sovrummet. Du vill ju kunna välja mellan att ha mysbelysning och ett starkare ljus när du ska läsa.

4. Ditt fönsterbräde är fullt av saker

När man använder sitt fönsterbräde som stilleben med blommor, ljus, tidningar eller annan dekoration så hamnar det ofta i vägen för att faktiskt öppna fönstret och vädra. Dessutom finns det en risk att fönstret blåser upp helt och river ner allt om du ställer det på glänt. Försök att hålla fönsterbrädet så rent som möjligt så det inte blir jobbigt att flytta om saker varje gång du vill vädra.

5. Du tänker inte igenom gardinköpet tillräckligt noga

Har du persienner eller tillräckligt bra mörkläggning i ditt sovrum? Även om ljusa, tunna gardiner är fina så kan det vara bra med mörkläggning så du sover ordentligt. Det är ju trots allt det som är huvudsyftet med ett sovrum.

Se hur du gör för att styla ditt soffbord som i inredningsmagasinen i videon nedan:

Mer:

Ikeas sommarnyheter är här – kolla in bilderna här