Svettas du mycket under armarna? Här är knepen som hjälper

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att svettas under armarna är inte alltid det roligaste, men det finns knep att ta till som gör att du kan ha den där tighta tröjan utan att svettfläckarna ska dyka upp under armarna.

Sverige har verkligen levererat sommarvärme den senaste månaden, något som har lett till att flera av oss garanterat har svettats och undvikit kläder där svetten kan synas igenom.

Vi alla svettas och det borde inte vara något pinsamt att prata om, eller att "visa upp", men precis som med mycket annat så är det något flera av oss skäms över.

Att stressa till jobbet och sedan komma in med stora svettfläckar under armarna, eller stå på dansgolvet på nattklubben med stora ringar under armarna är liksom inte det roligaste. 

Så, är du typen som går in på toaletten och torkar dig under armarna för att undvika olyckan eller den som sätter fast trosskydd på tröjan för att undvika fläckar på toppen? Då borde du veta om att det finns ett knep som kan hjälpa dig.

För vanlig deodorant hjälper bara till med svettdoften, men inte mot att svettas mindre. Så har du problem med svettningar borde du gå till apoteket och köpa en antiperspirant. Skillnaden mellan deodorant och antiperspirant är att antiperspiranten gör att utsöndringen av svett minskar – alltså blir du "torrare" under armarna.

Ett annat knep är att välja rätt material på dina kläder. Syntetmaterial är inte det bästa, då huden inte kan andas. Satsa istället på naturliga material, så som fibrer, bomull och siden.

Mer:

Därför svettas du när du är stressad – och så undviker du det

Gilla Modette på Facebook!