Så stänger du ute negativa tankar för att bli mer positiv

Tänker du negativt? Läs då det här!
Tänker du negativt? Läs då det här! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns inget recept som funkar för alla när det kommer till att stänga ute negativa tankar. Men det finns några olika knep som du i alla fall borde testa för att se vad som passar dig.

1. Tvinga dig själv att blocka den negativa tanken med en positiv

Blev du just trampad på stortån av någon i kön, missade bussen eller råkade ut för något annat som fick dig att tänka i negativa banor? Försök byt ut den negativa tanken som poppar upp i ditt huvud till en positiv tanke. Även om det är svårt så försök tvinga dig själv till att tänka positivt vad som än händer.

2. Vardagsgnäll inte i chatten

Alla måste få prata av sig om det händer något jobbigt, men de där små onödiga smsen du skickar för att gnälla till din partner eller dina vänner kan dra ner din energi. Låt bli att skriva om det inte är något som faktiskt påverkar dig och fokusera på bra saker istället.

3. Tänk snälla tankar om dig själv

Det är lätt att vara hård mot sig själv. Men försök att inte klanka ner på dig i onödan. Hade du kunnat säga de saker du tänker om dig själv till din mamma, fast om henne? Eller till din vän? Eller till ditt fyraåriga jag? Behandla dig själv som du behandlar de i din närhet. Med respekt och kärlek.

4. Gör en lista med positiv musik som gör dig på bättre humör

Musik påverkar vårt humör mer än vad man kan tro och glada låtar kan göra mycket för dina tankebanor. Försök därför styra om dem genom att sätta på en peppig låt som gör dig på bra humör om de negativa tankarna börjar spöka.

5. Ta hjälp

Har du svårt att hantera dina negativa tankar? Slå en signal till en vän eller ta hjälp av din vårdcentral eller en app där man kan tala med någon. Du har bara att vinna på det och de kan hjälpa dig till att må bättre. Är läget akut ska du däremot alltid ringa 112.

Gillar du poddar och vill lyssna på något roligt när du är hemma under coronatiden? I videon har vi listat sex tips på poddar som garanterat kommer få dig att skratta och le!

Mer:

Fem saker du borde göra för dina kollegor minst en gång i veckan

5 saker du borde göra i 20-års åldern om du vill bli mer framgångsrik