9 saker du kan hitta på helt själv – om du känner dig ensam

- Foto: Foto: NazarBazar/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Ibland är ensamheten inte den roligaste. Är du rastlös och vill hitta på något, men inte vet vad, så kommer här räddningen. Vi har listat 9 saker du kan göra helt själv – som kommer få dig på bättre humör.

1. Hemmaspa 

Ladda upp med ansiktsmasker, fotbad, hudkrämer och hårinpackning. Linda in dig i en mysig morgonrock och gör din kväll till den mysigaste ever. Maxa med tända ljus och en härlig bok, så kommer du garanterat bli avslappnad och känna lugnet ända in i själen. 

2. Signa upp dig på någon kurs

Känner du dig ensam och vill träffa nya vänner? Sök upp lite roliga kurser du kan börja på. En målarkurs, träningskurs eller varför inte en matlagningskurs? Ägna en dag till att hitta en kurs som passar just dig, och sök! 

Bildkälla: Unsplash

3. Träna

Behöver du komma på andra tankar så kan träning verkligen fungera. Kör ett pass i utegymmet, ta en promenad eller gör om vardagsrummet till ett träningsrum. Sätt på lite power-musik så kommer pulsen dansa i kapp med bättre känslor. 

4. Ha seriemaraton 

Det är okej att ligga i soffan och kolla serier flera dagar i rad. Faktum är att det är väldigt mysigt. Ta en serie du länge velat se men inte haft tid för. 

5. Gör en scrapbook 

Köp fina detaljer och bygg en egen scrapbook! Kanske från din barndom, eller dina drömmar framåt. Låt inspirationen flöda och pyssla hela kvällen lång! 

Bildkälla: Unsplash

6. Baka

Leta fram flera mumsiga recept och baka loss. Sätt på musik och dansa runt i köket till doften av nybakade bullar. Bjud seden över lite vänner på fika eller ät upp allt själv framför en bra film. 

7. Möblera om 

Är du rastlös och vill hitta på något, men inte vet vad, så är möblera alltid en bra idé! Det ger dig lite förändring, tar tid och du kommer älska ditt hem efteråt. 

Bildkälla: Unsplash

8. Dansa

Sätt på din favoritmusik och bara dansa loss så mycket du kan!


Vad gör man när man bör undvika folksamlingar, är hemma och har tråkigt? Vi har listat sex olika tips på saker du kan göra i ditt hem när du är rastlös! Se mer i videon nedan!

Mer:

Så tränar du upp din självdiciplin – och får saker gjorda

Gilla Modette på Facebook!