Så tränar du upp din självdisciplin – och får mer saker gjort

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du en av alla oss som brukar skjuta upp träningen, inte ta tag i saker som du lovat dig själv att göra. Då kan en dos självdisciplin vara exakt vad du behöver – och vi vet hur du ska göra för att träna upp den.

1. Sätt en deadline för saker

Saker som inte har en deadline blir ofta inte av. Det är därför så många av oss sitter med uppsatser in i det sista och lämnar in dem på minuten i skolan. Ska du städa, träna eller göra matlådor, sätt en deadline på då du måste komma iväg.

2. Se till att du laddar dina batterier

För att kunna bibehålla din självdisciplin så behöver du också har orken att genomföra de uppgifter du vill ha avklarade. Ordentlig sömn och rikligt med näringsrik mat är a och o.

3. Gör en plan – och håll fast vid den

Gör en to do list och hitta tekniker för att få dig att genomföra sakerna på listan. Ställ in ett alarm på mobilen, 18:00 boka tvättstugan och bara gör det då. Eller lägg in måsten i kalendern utifrån vilken dag de ska göras på. Hitta ditt mönster som passar dig.

4. Ha "get shit done" som motto

Självdisciplin handlar om att erövra de där hjärnspökena som säger att "du inte hinner gå till gymmet idag" eller att "du bara ska se ett avsnitt till istället för att städa" eller "du kan börja på uppsatsen imorgon istället", trots att du lovat att du skulle ta tag i samtliga saker. Tänk alltid get shit done. Försök bocka av dina måsten och sen njuta ordentligt av den där serien, att lata dig på soffan eller hänga med polarna utan att ha stressmomenten hängande i bakhuvudet.

Vill du bli framgångsrik? Då borde du spana in de vilka sex saker du borde göra på jobbet varje dag i videon nedan.

Mer:

Är du lättdistraherad? Här är sex enkla knep som gör dig mer fokuserad