6 saker du aldrig ska offra för kärleken – hur kär du än är

Det finns några saker du inte ska offra för kärleken
Det finns några saker du inte ska offra för kärleken. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Hur kär och trygg du än känner dig i en relation så får du aldrig uppoffra dessa saker för kärleken.

1. Dina drömmar

Om din relation innebär att du måste uppoffra dina drömmar och mål så är det inte rätt. Hitta någon där ute som uppmuntrar dig och peppar dig till att nå dina mål och uppfylla dina drömmar. Det är du värd.

2. Din självständighet

Det är skönt att alltid ha någon att luta sig emot. Men bygg inte hela din trygghet på någon annan. Det kan skapa en farlig beroendeställning. Även om ni är lyckliga med varandra och planerar på att vara ihop livet ut så är det viktigt att ha ett eget liv, egna vänner och en egen trygghet om det skulle gå åt skogen trots allt.

3. Dina vänskaper

När din partner pratar illa om dina vänner eller försöker få dig att tycka illa om dem så är det ett stort varningstecken. Kärlek från och till vänner är minst lika viktigt att ha i livet som kärleken man delar med sin partner.

4. Din tro på din egen förmåga

I ett förhållande är det lätt att lita på sin partner. Du ber din partner om hjälp, hen kanske erbjuder sig att ta kassarna, byta däcken eller måla om hemma. Det är okej, men det är lätt att du vänjer dig och fastnar i det och tappar tron på att du klarar det själv.

5. Dina egna intressen

Det är lätt att ryckas med och ägna tid åt sin partners intressen. Men kom ihåg att också värna om dina egna intressen också.

Mer:

5 tecken på att det inte är värt att kämpa för förhållandet

Så tar du en paus från ditt förhållande – utan att göra slut