Så lägger du fram för din partner att du vill ha sex med andra

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du en av alla som gärna vill ha sex med andra utöver din partner? Det kan kännas krångligt och kanske lite läskigt att lägga fram till din partner. Vi har snackat med tjejerna från podden "Alla våra ligg" om hur man kan ta upp det med sin partner.

Att ett par ska utgöras av två personer är det många som har uppfattningen av idag. Men den normen är inte för alla, utan vissa skulle gärna vilja träffa och ligga med fler än bara sin partner.

Men det kan ju vara ett ganska känsligt ämne om man lever i monogami. Vissa skulle kanske ta illa upp av att ens partner uttrycker att den vill ha sex med andra. Så hur gör man egentligen?

Vi har pratat med Amanda Colldén och Anna Dahlbäck från podden "Alla våra ligg" som ofta pratar om både sex och relationer om vad man kan säga.

Bildkälla: Instagram/Allavåraligg

– Det kanske inte behöver vara så svart på vitt. Om den andra är lite tveksam så kan man ju liksom "Ah, skulle vi kunna börja med att vi går ut och flörtar med andra ihop? Du får gå runt och flörta med folk och jag får gå runt och flörta med folk". Att man tar det lite steg för steg liksom, säger Anna Dahlbäck till Modette.

Amanda tyckte att man inte skulle ta monogami som en självklarhet när man inledde en relation. I videon ovan berättar Amanda om när hon tycker det är läge att föra fram frågan och hennes tankar kring att det egentligen är ganska konstigt att monogami är en sådan självklarhet för många.

Ett annat problem som många brottas med i sina förhållanden är hur ofta man ska ha sex. Den ena i relationen vill nämligen oftast ha mer sex än den andra och då kan det uppstå problem. Se Anna och Amandas bästa tips till de som lever ihop med en partner som tycker att man har för lite sex.

Bildkälla: Shuttershock

Mer:

Min partner tycker att vi har för lite sex – vad ska jag göra?

Åtta enkla saker som stärker ditt förhållande