Så avföljer du andras händelser på Instagram – utan att de ser

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Trött på överflöd av gulliga barn och perfekta semestervideor på Instagram? Här är smarta funktionen som döljer de Instagram Stories du inte orkar ta del av – utan att någon får veta.

Instagram tog nyligen bort en uppmärksammad funktion där man kunde se när någon annan tagit en skärmdump av ens händelse. Efter det fick vi alltså tillbaka en av våra möjligheter att stalka loss på sociala medier.

Men samtidigt som det finns de konton man inte kan hålla sig ifrån att få mer av, vet vi ju alla att de också finns de personer som gör innehåll som går oss på nerverna. För mycket familjekärlek, duktiga träningsselfies, ointressant hemmafix. Ja, ibland kan det helt enkelt bli för mycket av det goda.

Men vad gör man då för att slippa se det man provoceras av utan att behöva såra personerna som sköter dessa konton? Jo, det finns en funktion som alla kanske inte vet om som gör att du kan dölja andras händelser – utan att personen i fråga får en notis om detta.


Dölj någons händelser på Instagram genom en snabb inställning. Foto: Instagram/ modette

Hur gör man då för att dölja någons Instagram Story?

1. Överst i flödet trycker du och håller nere på profilbilden för personen vars händelse du vill dölja.

2. Välj "Dölj". 

Nu kommer händelser som du har dolt visas i slutet av fältet överst i flödet utan en färgad ring omkring sig när de har uppdaterats. Dolda historier spelas heller inte upp automatiskt när du tittar på händelser. Du har alltså inte slutat följa personen och vanliga inlägg från Instagramkontot kommer fortfarande att visas.

Du slipper alltså se det du inte vill se och ingen behöver bli sårad över att du inte vill ta del av vad de lägger ut på sina sociala medier. Win win!

Mer: 

Nu tar Instagram bort funktionen som avslöjar att någon stalkat dig

9 saker bara tjejer som stalkar någon på sociala medier förstår