Bianca Ingrosso och 9 andra sommarprat 2018 vi längtar till

- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Dela på Pinterest
Idag avslöjades det äntligen vilka som blir årets sommarvärdar i P1 2018. Bianca Ingrosso är självklart en av värdarna, men det finns även några till vi

Idag avslöjades det äntligen vilka årets sommarpratare blir i Sveriges Radio P1 2018. Varje år får 58 personer sitt eget sommarprat där de berättar historier och bjuder på sin egen musiksmak, och i år blir det inget undantag.

Under pressträffen i Berwaldhallen i Stockholm idag avslöjades det vilka det blir i år, och det en riktig härlig mix av människor. Sommarpraten har premiär på midsommardagen och pågår sedan hela sommaren.

Vi på Modette har valt ut 10 sommarprat som vi längtar till extra till. Se listan nedan.

 1. Bianca Ingrosso

Sveriges kanske hetaste kändis just nu och även en stor förebild för många unga tjejer där ute. Biancas sommarprat får vi höra redan 24 juni.

2. Frida Hansdotter

32-åriga Frida Hansdotter har flera medaljer på sitt CV och i vintras tog hon hem guldet i vinter-OS. 25 juli får vi höra hennes historia i P1.

3. Sara Danius

Tidigare ständig sekreterare vid svenska akademin. Efter metoo-skandalen tvingades hon avgå, något som skapade rubriker världen över. 18 augusti sänds Saras sommarprat.

4. Sabina Ddumba

24-åriga artisten som tog Sverige med storm när hon släppte låtarna "Not too young" och "Effortless". 29 juli är det dags för Sabinas sommarprat.

5. Victoria Silvstedt 

Svenska fotomodellen som nu bor i USA. Hon är en riktig 90-talsprofil då hon kom på andraplats i Fröken Sverige 1993. Victoria har sitt sommarprat 8 juli.

6. Beatrice Fihn

Hon är generalsekreterare för ICAN, som kämpar för en kärnvapenfri värld. Hon är bara 35 år men hon har redan kammat hem Nobels Fredspris 2017. 23 juli pratar Beatrice i P1.

7. Petra Meede

Skådespelare, komiker, programledare och massa annat. I år kommer vi få lära känna Petra på djupet då hon ska prata om sin egen uppväxt. 4 augusti sänds Petras sommarprat.

8. Rebecca och Fiona

DJ-duon som skriker girl power. "Det finns inget viktigare än ett aktivt systerskap, och det är det som har tagit oss dit vi är", sa Fiona under presskonferensen. 8 augusti är det dags för deras sommarprat.

9. Ingrid Wall

Mamma till journalisten Kim Wall som tragiskt och brutalt mördades av danska Peter Madsen. Ingrids historia får vi höra 10 augusti. 

10. Anna Hedenmo

Journalist och programledare på SVT. Kanske mest känd på senare dagar som programledare för Agenda och Min sanning. Hon pratar 7 augusti.

Här kan ni se alla sommarpratare 2018.

Mer:

Så får du drömjobbet – från CV till personligt brev och intervju

Gilla Modette på Facebook!