Experterna avslöjar: Så lever du längre och lyckligare

Så gör du för att levalänge och lyckligt
Långt och lyckligt liv - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du leva ett långt och lyckligt liv? Ja, klart du vill! Det finns några vanor som gör att du kanske kan leva lite längre, och lite lyckligare – enligt experter.

1. Rör på dig!

Att motion och fysisk hälsa är en viktig nyckelspelare för ett bra liv är kanske inte speciellt nytt. Att byta ut en timme sittande till gående en gång om dagen kan faktiskt göra stor skillnad. Enligt forskaren Carrie Schmitz är det viktigt att hitta sätt att röra på sig under dagen för att minska risken för tidig dödlighet, skriver Elite Daily.

Bildkälla: Unsplash

2. Kom ihåg vad du är tacksam för

Att känna lycka och glädje kan vara lätt ibland, men oftast är den tyvärr kortvarig. Utmaningen är att känna lyckan under en längre tid. Enligt livscoachen Susan Rose är tacksamhet och uppskattning ett bra sätt att känna lycka, och för att känna det under en längre tid kan du skriva ner en lista på saker du är tacksam över varje morgon när du vaknar.

Bildkälla: Unsplash

3. Skratta tills du får ont i magen

Hur härligt är inte det här? Skratt får dig att levalängre! Mycket skratt är bra för ditt blodtryck och hjärtrytm, och om du känner dig gladare så mår du bättre – både fysiskt och psykiskt, skriver Elite Daily.

Bildkälla: Unsplash

4. Spendera mer tid med personer du älskar

Prioritera familjen eller vännerna, och försök att inte bråka med dina närstående. Enligt Sheina Schochet, coach för mental hälsa, kan det göra att du lever längre – då starka relationer bokstavligen talat kan vara en livsviktig del av livet. 

Mer:

4 saker du kan göra i sommar – som kommer förändra hela ditt liv

Gilla Modette på Facebook!