5 intressanta poddar med dokumentärer

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Älskar du spännande berättelser och historier baserade på verkliga historier? Vi har listat fem stycken podcasts med dokumentärer som du inte får missa.

1. P3 Dokumentär

P3 Dokumentär är podcasten som blickar bakåt bland det som hänt, gräver i händelser och interagerar med de som var med när något hände. Podcasten går in på allt från Palmemordet, skjutningar till terrordåd som skett under årens gång.

Bildkälla: P3 Dokumentär

2. P3 Musikdokumentär

Den relativt nya podcasten P3 Musikdokumentär är en podd som handlar om kända personer från Oskar Linnros och Zara Larsson till Rihanna, Justin Bieber, Kanye West och Beyoncé. Varje avsnitt följer en av vår tids största artister och deras väg till toppen. 

Bildkälla: P3 Musikdokumentär

3. Verkligheten i P3

Verkligheten i P3 skildrar verkliga berättelser och händelser från Sverige och världen. Du har 988 avsnitt från Verkligheten i P3 att se framemot. 

Bildkälla: Verkligheten i P3

4. P3 Historia

På historielektionerna i skolan lärde vi oss allt som hänt innan vår tid och P3 Historia är lite som dessa lektionerna. Podcasten är en dokumentär om personerna som skapade vår historia och du kan lyssna på allt från Frida Kahlo som tog över världen med sin konst till hur Marie Antoinette blev den franska revolutionens mest hatade kvinna och hur hennes liv präglades av lyx och skandaler. 

Bildkälla: P3 Historia

5. P1 Dokumentär

P1 Dokumentär är en dokumentär med verkliga historier om allt från bomberna i Rosengård, hur det är att vara fast i Los Angeles till hur det är att lämna bort sin dotter vid födsel och 35 år senare få ett samtal från dottern som sökt upp henne. 

Bildkälla: P1 Dokumentär

Vill du lyssna på fler intressanta och spännande poddar? Vi har tidigare tipsat om fem podcasts som handlar om mordfall. Se vilka det är i videon nedan.

Läs mer: 

5 motiverande poddar om karriär