5 billiga saker som får ditt kök att kännas lyxigt

Kökinspiration - Foto: Instagram/serenaandlily
Dela på Pinterest
Att piffa upp hemmet kan ibland kännas både dyrt och tidskrävande. Men det finns enkla knep som inte alls kostar mycket - men ger en stor förändring.

1. Färska örter

Bildkälla: Unsplash

Att ha blommor i köket gör stor skillnad. Men om du inte vill köpa nya hela tiden så kan du köpa ett par färska örter i krukor istället. Det finns flertal att välja mellan i matbutiken och i fina krukor kommer de piffa upp både ditt kök och din matlagning.

2. Byt ut plast mot glas

Bildkälla: Unsplash

Miljövänligt, snyggt och betydligt mer lyxigt! Att byta ut skålar, karaffer, matlådor och allt annat du har i plast mot glas är en investering i längden, då du slipper köpa nya lika ofta! 

3. Trädetaljer

Träfärger ger en lugnande känsla i köket och det känns både vuxet och lyxigt. Ett enkelt sätt att få in trä i köket är att byta ut skärbrädorna eller köksredskapen i plast mot trä. 

4. Ha ordning och reda

Bildkälla: Unsplash

Städa i skåpen, lägg allt i ordning och låt inte disken stå i flera dagar. Att ha ett rent kök är nästan ett måste i hemmet. Det kostar ingenting, bara lite tid och energi! 

5. Klä om stolarna


Har du trista stolar kan du antingen åka till närmaste tygaffär och klä om dem, eller köpa plädar, kuddar eller filtar som du dekorerar stolarna med. Det ger köket en mysig touch, och är skönt för rumpan!

Mer:

7 drömmiga inredningsbloggar du bara måste följa

Gilla Modette på Facebook!