Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

7 bästa dokumentärerna på Netflix

Dela på Pinterest
Vi har listat de mest spännande och intressanta dokumentärerna som finns på Netflix just nu.

1. A Plastic Ocean

A Plastic Ocean är en dokumentärfilm på Netflix
Bildkälla: A Plastic Ocean

A Plastic Ocean börjar med att journalisten Craig Leeson upptäcker att världshaven översvämmas av plastavfall. Tillsammans med team forskare samt dykaren Tanya Streeter börjar Craig Leeson att i fyra år besöka 20 olika platser runtom i världen för att upptäcka alarmerande sanningar om hur nedskräpning påverkar miljön. 

2. Maddman: The Steve Madden Story

Historien om skodesignern Steve Madden
Bildkälla: Maddman: The Steve Madden Story

Denna dokumentärserien handlar om skodesignern Steve Madden som lanserade ett modeimperium värt miljarder dollar. Hans skor bärs av majoriteten av alla kvinnor under 30 år i USA och dokumentären bevittnar hans väg tillbaka efter en ekonomisk skandal.

3. The Traffickers

I The Traffickers reser en journalist runt för att avslöja den svarta marknaden
Bildkälla: The Traffickers

I dokumentärserien The Traffickers reser journalisten Nelufar Hedayat över hela världen för att avslöja flertalet svarta marknader. Det är allt från dem som köper vapen, guld och mänskliga organ och de som försöker fånga dem.

4. Chef's Table

Den Emmy-nominerade serien Chef's Table är en av de bästa dokumentärerna på Netflix
Bildkälla: Chef's Table

Det är i den Emmy-nominerade dokumentärserien Chef's Table som vi får följa sex stycken kulinariska stjärnor från hela världen som i varje avsnitt överraskar med nya rätter och frestande desserter. 

5. Gaga: Five Foot Two

I Gaga: Five Foot Two får vi följa popstjärnan Lady Gaga
Bildkälla: Gaga: Five Foot Two

I denna dokumentären får vi följa den provocerande popstjärnan Lady Gaga när hon släpper nytt album och förbereder inför sitt Super Bowl-uppträdande samtidigt som hon kämpar med fysiska och känslomässiga bekymmer.

6. The True Cost

The True Cost granskar vem det är som tillverkar våra kläder och vilket pris de betalar
Bildkälla: The True Cost

The True Cost en dokumentärfilm som undersöker hur mode påverkar människor och planeten. Konsumenterna har krav på billigare modevaror medan arbetarna på fabrikerna där många av våra kläder tillverkas har urusla arbetsförhållanden.

7. The Royal House of Windsor

Historien om Storbritanniens kungafamilj
Bildkälla: The Royal House of Windsor

Den här dokumentärserien använder sig av ny information för att berätta historien om det brittiska kungahuset. Historien startar för över 100 år sedan och vi får följa hur kungafamiljen har överlevt maktkamperna under tidens gång.

Läs mer: 

5 intressanta poddar med dokumentärer