5 hälsosamma saker att göra på morgonen

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du få bästa möjliga starten på din dag? Hur du startar din dag har större betydelse än många tror.

1. Minska ditt användande av mobilen på morgonen

Många har som vana att kolla på mobilen det första dem gör på morgonen. Man kollar app efter app för att scrolla igenom det man missat under nattens sömn. Du behöver inte sluta helt med att kolla på mobilen på morgonen men ett tips är att minimera det. Välj ut några appar som du vill scrolla igenom, men det behöver nödvändigtvis inte vara alla. 

Bildkälla: Unsplash

2. Rör på dig

Få igång din blodcirkulation genom att röra på dig. Det innebär inte att du måste rusa till gymmet eller springa en löprunda det första du gör när du vaknar. Men ge dig själv en mysig start på din dag med yoga eller liknande. 

3. Unna dig något på eftermiddagen eller kvällen

Istället för att unna dig något på morgonen, som en god frukost eller längre sovmorgon, kan du bestämma dig för att unna dig något senare på dagen. Genom att göra det har du något att se framemot hela dagen vilket gör att det blir lite lättare att ta sig an det du har framför dig.

Bildkälla: Unsplash

4. Lyssna på musik

Att lyssna på din favoritmusik eller låtar som gör dig glad är hälsosamt. Lyssna på musik och dansa när du sminkar dig eller fixar håret, det gör att den vardagliga sysslan blir lite roligare. 

Bildkälla: Unsplash

5. Ta det lugnt

Stressa inte! Gå och lägg dig tidigare och gå upp tidigare om det behövs för att du inte ska stressa på morgonen. Stress mår ingen bra av och det kan ge dig negativa biverkningar i framtiden.

Läs mer:

Experterna avslöjar: Så lever du längre och lyckligare