7 saker att tänka på om du ska flytta utomlands för första gången

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Ska du ha en utbytestermin i höst eller har du fått jobb i ett annat land? Här är det viktigaste att tänka på när du flyttar utomlands för första gången.

Ha ett boende när du kommer dit

Om du ska plugga utomlands hjälper skolan dig med ett boende, men se ändå till att ha det fixat och på papper. Om du flyttar utomlands på grund av jobb kanske det kan vara svårare att få tag på boende eftersom du kan behöva att fixa det själv. Annars kanske företaget som du ska vara på kan hjälpa dig, de borde veta något. 

Bildkälla: Unsplash

Var ute i god tid

Om du flyttar utomlands kan du behöva Visa och tillstånd för att få bo där. Var därför ute i god tid med detta och skjut inte fram det då du inte vet om du får tillstånd att bo i det landet. 

Gör research

Har du aldrig besökt landet som du ska flytta till? Gör då mycket research och kolla upp så mycket som möjligt hemifrån. Detta är viktigt för att du ska känna dig någorlunda hemma och trygg när du kommer dit första gången.

Bildkälla: Unsplash

Lär dig språket 

Många länder behärskar inte engelska lika väl som vi svenskar gör, så se till att du kan några fraser av språket som de pratar där du ska flytta. Men stressa inte upp dig över det för det kommer att komma med tiden. Men det kan alltid vara bra att kunna det mest basic så du kan göra dig någorlunda förstådd när du frågar om vart närmsta tunnelbanan ligger.

Allting löser sig alltid

Det löser sig alltid även om det inte känns så. Kom ihåg att det kommer fixa sig med boende, språket och nya vänner. 

Läs mer: 

8 anledningar till varför du ska prova bo utomlands