Gör du det här varje dag kommer din stress att minska

Så minskar du din egen stress - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Känner du dig mer stressad än vanligt? Då borde du testa det här superknepet!

Stress är ett hälsoproblem i Sverige och hela 45 procent upplever mycket stress på sin nuvarande arbetsplats – en siffra som är skrämmande.

Men det är inte bara arbetsplatsen som kan orsaka stress. Även privatlivet och din psykiska hälsa kan vara en stor del av problemet. Ett tecken på att du är för stressad är att du inte är kontaktbar på samma sätt som tidigare och har svårt att fokusera. Och är du stressad presterar du ofta sämre, något som gör att stressen kan öka ytterligare.

Bildkälla: Unsplash

Men det finns knep för att minska din stress, bland annat att koppla ifrån mobilen på kvällen, vila mer och få avlastning på jobbet. Men, det finns också en sak som enligt forskning verkligen fungerar – en sak du kan göra helt själv. Det handlar om positivt tänkande.

Bildkälla: Unsplash

Enligt forskning så är människor med positivt tänkande mindre stressade och mår bättre, det skriver Elite Daily. I forskningen har de analyserat människor i olika åldrar och grupper, för att se hur positivt tänkande påverkar dem – och det visade verkligen en positiv effekt.

Något du själv kan göra är att skriva ner sakerna som stressar dig, och sedan peka ut det positiva i det. Kanske ska du nå något stort mål på jobbet, eller så väntar en härlig semester eller tentafest efter ett stort prov? Om du har något positivt att tänka på när livet känns som mest stressigt så kan du hantera det bättre. Bra va?

Mer:

5 tecken på att du är för stressad på jobbet

Gilla Modette på Facebook!