6 vanor som gör stressen mer hanterbar – och livet lite lättare

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Känner du dig ofta stressad? Stress är en vanlig faktor till psykisk ohälsa och allt fler unga börjar bli stressade. Här är sex vanor som gör stressen mer hanterbar.

Se på allt som händer med tacksamhet

Det är lätt hänt att vi själva skapar stress och hysterin kring den. När vi väl blir stressade stressar vi upp oss ännu mer på grund av det faktumet att vi är stressade, känner du igen det? Men det går att ändra och det är genom att ändra sättet du ser stress på. När livet ger dig citroner, så är det upp till dig själv att antingen göra lemonad eller äta dem och bli ännu mer stressad. 

Bildkälla: Unsplash

Lägg i från dig mobilen

En av de största faktorerna till varför vi känner oss stressade är våra mobiltelefoner. Våra telefoner är med oss överallt, på toaletten, på bussen och även när vi sover. Vi är inne på våra sociala medier var femte minut och ser om något nytt har hänt, och detta i sig skapar en stress. Lägg i från dig mobilen oftare och njut av att vara i nuet, vi lovar att mycket stress kommer släppa. 

Planera i förväg

För att minska på stressen är det ett bra knep att planera saker i förväg. Det kan vara allt från en hel dag till endast en timme. Har du tre saker som du verkligen behöver göra? Planera att du gör dem vid en viss tidpunkt, då får du en bättre överblick på vad som behövs göras.

Bildkälla: Unsplash

Köp en kalender eller ett anteckningsblock

Skriv ner allt du har planerat och allt du kan komma på att du behöver fixa. Precis som med att planera i förväg får du här en bättre överblick på vad som sker i ditt liv. Ingen kan komma ihåg allt i huvudet, även om vi tror att vi gör det, och genom att försöka komma ihåg allt blir stressen större. 

Bildkälla: Unsplash

Kom ihåg att det är okej att säga nej och ändra sig

En annan anledning till varför vi känner oss stressade är för att vi tackar ja till för mycket. Har du någonsin tackat ja till något eller någon trots att du inte velat? Kom ihåg att du inte kan vara alla till lags och att det är okej att tacka nej. Du ska alltid sätta dig själv och ditt välmående först. 

Läs mer:

Här är orsaken till att många känner sig stressade på jobbet