1. Tillbehör till kräftorna
Tillbehören är lika viktiga som kräftorna under en skiva. De ska gärna vara mättande då det kan vara svårt att stå sig på vanliga kräftor. Satsa på pajer så som västerbottenostpaj och kantarellpaj. Bröd är också viktigt att ha på bordet under en kräftskiva. Ett tips är att ha lite lantchips och servera romdipp till det. Matigt men också lite snacksigt. Vill du fylla ut middagsbordet med mer färg så kan du satsa på grillade majskolvar och en fräsch sommarsallad. Knepigare än så behöver det inte vara!
2. Efterrätter till kräftskivan
Efterrätten till kräftskivan behöver inte vara så komplicerad. Jordgubbstårta är en vanlig efterrätt som är enkel att göra och servera.
3. Mat som alternativ om du inte tycker om kräftor
Inget kräftfan? Bara lugn. Under de flesta kräftskivorna delar man på tillbehören och köper med kräftor själv. Se bara till att ha med dig något annat än kräftor så klarar du dig galant – och blir garanterat mer mätt än de som äter kräftor.
4. Såser
Sås är viktigt att komma ihåg att ha på bordet under en kräftskiva. Eller egentligen vid varje middagsbord, vem älskar inte sås liksom? Till kräftor borde du satsa på en god romsås, en sås med västerbottenost och framförallt aioli i olika varianter.
5. Dryck till kräftskivan
Under en kräftskiva så brukar det serveras snaps och öl. Men även vitt vin eller rosé funkar bra till kräftor. Allra viktigast, som många inte tänker på, är att även servera alkoholfria alternativ. Drick varannan vatten eller läsk. Under en kräftskiva så äter man oftast för lite. Så se till att alla får i sig vatten också under middagen.
Mer: