Ta bort kräftlukt från händerna? Prova det här!

Tips på hur du får bort kräftlukten från dina händer efter kräftskivan
Tips på hur du får bort kräftlukten från dina händer efter kräftskivan - Foto: Shutterstock/ allanw
Dela på Pinterest
Att få bort doften av kräftor från händerna är inte det lättaste, men det finns några husmorsknep som många säger ska funka.

En av de värsta sakerna med kräftskivor är hur man doftar efteråt. Trots tvål, vatten och diskmedel så kan händerna lukta kräfta lång tid efteråt.

Men det finns några knep som många säger ska motverka lukten och få dina händer att lukta fräscht igen efter kräftskivan. Vi har samlat alla tips och knep som visar hur du ska göra.

1. Gnugga händerna mot rostfritt stål

Rostfritt stål är känt för att eliminera dofter. Det är en av orsakerna till varför det används så mycket i köksredskap. Det tipsas ofta om att du ska gnugga händerna mot rostfritt stål och skölj med rinnande vatten för att bli av med fisk och vitlöksdofter efter matlagning, men det funkar även mot kräftor.

Det går att köpa särskilda ståltvålar i butik, men att gnugga händerna mot diskhon fungerar minst lika bra.

2. Tvätta händerna med tandkräm

Ett vanligt husmorsknep för att bli av med brun utan sol-fläckar är att tvätta händerna med tandkräm – vilket också funkar väldigt bra. Många tandkrämer är utvecklade för att ta bort dåliga lukter från mat, så det är ett perfekt alternativ mot tvål om du ätit kräftor.

3. Skrubba händerna med citron och salt

Gör en hemmagjord skrubb med hjälp av salt och citron. Antingen kan du pressa citronen över saltet eller salta direkt på en citronhalva som du gnider över dina händer. Skrubba sedan ordentligt och skölj av i kallt vatten. Voilà, doften är borta!

Se till att du dukar upp något av detta alternativet till dina gäster om du ska hålla i en kräftskiva, eller släng ner en tandkräm i väskan om du själv ska iväg. Då slipper du oroa dig för att lukta kräftor om händerna om ni ska vidare ut.

Artikelbild: Shutterstock/ allanw

Mer:

7 enkla och roliga snapsvisor till kräftskivan

5 roliga festlekar till kräftskivan