Instagrams nya funktion – så mycket tid lägger du på appen

Instagrams nya uppdatering ska hjälpa oss att ha koll på hur mycket tid vi spenderar på social medier.
Instagram rullar ut en ny uppdatering. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Igår bekräftade Instagram och Facebook att de snart kommer rulla ut en ny uppdatering. Den nya uppdateringen ska få användarna att förstå hur mycket tid de tillbringar på apparna.

Scrollar du igenom Instagram flera gånger dagligen? Det är du inte ensam om. Troligen spenderar vi mer tid på Instagram än vad vi är medvetna om. När vi äter frukost scrollar vi igenom appen, när vi åker buss, när det är reklampaus på tv:n och när vi är på toa är några av de alla gånger vi dagligen kollar igenom vårt flöde på Instagram. Men hur många minuter eller timmar tillbringar vi egentligen på appen?

Bild: Vi spenderar mer tid än vad vi är medvetna om på Instagram. Bildkälla: Unsplash

Igår meddelade Instagram och Facebook att de så småningom kommer att rulla ut en ny uppdatering på diverse appar. Den nya uppdateringen är ett verktyg som ska hjälpa användarna att hantera sin tid på Instagram och Facebook. 

Bild: Med Instagrams nya uppdatering kommer vi att kunna se hur mycket tid som vi spenderar på appen. Bildkälla: Unsplash

Med de nya uppdateringarna kommer du att kunna se hur mycket tid du tillbringar på apparna, du ska temporärt kunna stänga av dina push-meddelande under en viss tidsperiod samt bestämma en maximal tid som du vill lägga på appen varje dag. Du får en daglig påminnelse när du har nått din förutbestämda gräns.

Bild: Syftet är att de vill hjälpa användarna att hantera sin tid på Instagram och Facebook. Bildkälla: Unsplash

"Vårt hopp är att dessa verktyg ska ge människor mer kontroll över tiden som de lägger på våra plattformar och även främja konversationer mellan föräldrar och tonåringar om de vanor som passar dem", skriver Instagram i en pressrelease.  

Bild: Instagram vill att tiden som man spenderar på appen ska vara avsiktlig, inspirerande och positiv. Bildkälla: Unsplash

Men hur kommer du då kunna se hur många minuter eller timmar du dagligen tillbringar på Instagram? I videon ovan beskriver vi hur du går till väga. 

Läs mer:

Apple lanserar 70 nya emojis – och vi kan knappt vänta