Så här ser Ikeas nya katalog för 2019 ut

Ikea släpper ny katalog för alla inredningsälskare
Ikeas nya katalog för 2019 - Foto: Ikea
Dela på Pinterest
Vill du drömma dig bort? Idag släpper svenska varuhusjätten kommande års Ikeakatalog.

Ikeas katalogsläpp har kommit att bli en av de större nyheterna för alla inredningsälskare. Till skillnad från tidigare satsar möbeljätten i år på en känsla av öppet hus. Tidigare år har Ikeas katalog bestått av rumsmiljöer att inspireras av, men från och med katalogen för 2019 lanseras det hela hem. Det är sju fiktiva hem som har tagits fram och som är utformade för fiktiva familjer. 

Ikeakatalogen för 2019. Bildkälla: Ikea

– Vi vill inspirera till att skapa balans hemma med hjälp av smarta och vackra förvaringslösningar. Ett av hemmen i katalogen fokuserar på hur du organiserar och visar upp älskade minnen och småsaker. Ett annat bejakar lugnet och fungerar som en oas i en hektiskt stadsmiljö, säger Susanne Koerfer, som är inredningschef för Ikea, i ett pressmeddelande. 

En oas i stan

"En oas i stan" är hemmet för paret som ibland vill dra sig tillbaka från hektiska omvärlden och återhämta sig. Hemmet har stängd förvaring, sköna soffor och lugn miljö som kantas av ljust trä, mjuka nyanser och textilier som gör oasen till en plats för att komma ikapp sig själv.

En oas i stan är ett hem för återhämtning. Bildkälla: Ikea
En oas i stan har sluten förvaring och ljust trä som ska skapa ett lugn. Bildkälla: Ikea

Fullt hus

Tanken bakom "Fullt hus" är att människor i olika åldrar och med olika behov ska leva lyckliga under samma tak. Även om huset är fullt handlar det om att skapa rum för att umgås allihopa men även för att vara ensamma. Det är ett hem som är full av aktivitet och lösningar för en inkluderande livsstil. 

"Fullt hus" är hemmet för den aktiva familjen som alltid vill vara nära varandra. Bildkälla: Ikea
Hemmets rum är skapade för att umgås. Bildkälla: Ikea

Mysig maximalism

Hemmet "Mysig maximalism" är noggrant inrett med utvalda fynd. I detta hem finns det mycket att upptäcka samtidigt som varje del av bostaden är omsorgsfullt uttänkt. Om du har många prylar i hemmet är viktigt att du förvarar, organiserar och exponerar dem på ett smart sätt.

Hemmet "mysig maximalism" är noggrant inrett med utvalda fynd. Bildkälla: Ikea
Hemmet fokuserar på att exponera och förvara fynden på ett bra sätt. Bildkälla: Ikea

Resurssmart och rogivande

Vill du leva mer hållbart och hälsosamt? I hemmet "Resurssmart och rogivande" kan dina val av levnadssätt reflekteras i hemmet. I detta hem har du naturen inom räckhåll trots att du bor mitt i storstadsdjungeln.

Rummet "Resurssmart och rogivande" är för personerna som vill leva mer hälsosamt och hållbart. Bildkälla: Ikea
Färgerna i hemmet går i jordnära toner. Bildkälla: Ikea

Öppen för förändring

I hemmet "Öppet för förändring" skildras en fiktiv familj som visar på hur de lever just nu snarare än hur de borde nyttja sin boyta. Kanske har de bara ett sovrum i hemmet som de i sin tur låter barnen ta eller så har de en köksö som matplats istället för ett bord.

"Öppen för förändring" är ett av hemmen i Ikeas nya katalog för 2019. Bildkälla: IKEADetta hemmet visar på hur en fiktiv familj lever just nu snarare än hur de borde nyttja sin boyta. Bildkälla: Ikea
Detta hemmet visar på hur en fiktiv familj lever just nu snarare än hur de borde nyttja sin boyta. Bildkälla: Ikea

Vill du se fler bilder från alla hem? Kolla då i videon ovan.

Läs mer:

IKEA tar tillbaka klassiker från 50- och 60-talet