Saker du och dina kompisar bör planera in – om ni separeras i höst

Saker du borde göra med dina kompisar i höst - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Separeras du och dina kompisar i höst? Ska ni börja plugga på olika orter eller ska ni börja jobba några mil i från varandra? Då borde ni planera in dessa sju sakerna i höst.

Att separeras från människor man älskar är aldrig roligt, och ännu mindre kul är det när du behöver åka i från dina vänner som du har hängt med varje dag. Men deppa inte ihop för det. Det finns massvis med roliga saker som ni kan planera i höst – allt för att det ska bli enklare att hålla kontakten och träffas på naturliga sätt.

1. Besök varandra i era nya hemstäder

Bestäm en weekend där du åker och hälsar på din bästa vän i hens nya hemstad. Har hen börjat studera? Åk dit och lev studentlivet tillsammans med hen över helgen. Har du flera vänner som har flyttat från hemstaden? Då har du många weekendresor att åka iväg på. Du kan även räkna med många besök hos dig själv.

Passa på att besök varandra i era nya hemstäder om ni separeras i höst. Bildkälla: Unsplash

2. Res iväg tillsammans över någons födelsedag

Har ni turen att en av er fyller år en helgdag? Varför inte mötas på mitten och ta in på hotell över helgen? Ni får kvalitetstid i en ny stad, ni får chansen att fira den som fyller år samt komma iväg på en minisemester. Ibland behövs det inte så mycket för att komma iväg och koppla av. 

3. Fira nyår i en ny stad

Är ni trötta på att fira nyår i er hemstad? Varför inte bege er utomlands till någon stad ni aldrig har varit i? Ni behöver inte åka långt, det räcker med Köpenhamn eller Oslo om ni inte har möjlighet att åka iväg en längre tid. Eller varför inte välja en större stad i Sverige som Stockholm, Göteborg eller Malmö?

Fira en födelsedag eller fira in det nya året i en ny stad. Bildkälla: Unsplash

4. Planera in en skidresa i vinter

Varför inte boka in en skidresa till Branäs, Åre eller Sälen? Perfekt aktivitet som passar alla, även de som inte tycker om eller kan åka skidor. De som vill vara aktiva kan vara det, de som vill gå på after-ski gör det och de som endast vill sitta i en backe med en bra bok och varm mjölkchoklad gör det. En skidresa fungerar för gruppens alla medlemmar och ni kommer skapa minnen för livet.

5. Kom överens om en helg som ni åker hem tillsammans på

Varför inte bestämma en helg som ni alla åker hem tillsammans på? Det är perfekt om alla är utspridda, åk hem tillsammans och upplev atmosfären i er gamla hemstad.

Åk hem tillsammans över en helg. Bildkälla: Unsplash

6. Boka en "staycation" i er nya stad

Bor ni i samma stad? Ta då in på hotell en helg och ha en "staycation" och bli hemmastadda i den nya staden. Sov ut på morgnarna, ät god hotellfrukost och ge er sedan ut på stan tillsammans och lär känna er nya hemstad lite bättre.

Ta in på hotell om ni bor i samma stad och ha en "staycation". Bildkälla: Unsplash

7. Gå på konsert i en stad som ligger nära er båda

Har ert favoritband eller artist en konsert? Gå på den tillsammans, perfekt om konserten är i en stad som ligger i mitten för er alla. Det kan bli en rolig aktivitet och minne som ni kommer leva på länge.

Läs mer:

Så får du ut mest av kompisresan – och slipper onödigt tjafs