Sveriges sexigaste dialekter – enligt singlarna

Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Nu har svenska singlar fått rösta fram den sexigaste dialekten – och det är inte som du kanske tror.

Sveriges sexigaste dialekt råder det många delade meningar om. Men enligt en ny undersökning så finns det en överlägsen vinnare som tydligen ska vara riktigt het enligt singlarna.

Undersökningen som är gjord av dejtingappen Happn visar vad som går hem hos både killar och tjejer – och vad som rankas som mindre sexigt på dialektfronten.

I botten hittar vi blekingska, närkingska, östgötska och halländska. Visst har de dialekterna en viss charm ändå, men de är ändå inte i närheten så heta som de dialekter som toppar listan.

Ett par tusen singlar röstade fram de sexigaste dialekterna 2018. Bild: Unsplash

I jämförelse med männen så föredrar kvinnor göteborgska och gotländska, medan männen faller för dalmål och stockholmska. Men över lag så är det norrländskan som kammar hem en tredjeplats med hela 14 procent av alla röster från singlarna som deltog i undersökningen.

På plats nummer två kommer göteborskan. Göteborskan fick 15 procent av alla röster, men den allra sexigaste dialekten vann förstaplatsen med hela 27 procent av alla röster. Kan ni gissa vilken dialekt det är?

Jo, det är nämligen stockholmskan. Stockholmska är alltså Sveriges mest överlägsna sexigaste dialekt.

Men vi får inte glömma de andra dialekterna, som värmländskan, skånskan eller dalmål. De är också med på listan. Se vilken plats alla dialekter kom på i videon ovan!

Mer:

Här är de namnen som svenska singlar gillar allra mest

9 saker som alla svenska singlar känner igen sig i