Misstagen du inte får göra om du vill få nya vänner på universitetet

Frida Eklöf, vänner
Frida Eklöf ger sina bästa tips på hur du hittar nya vänner på universitetet. - Foto: Frida Eklöf, Unsplash
Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes redaktör Frida Eklöf tipsar om hur du får nya vänner på universitetet.

När jag var med på universitetets introveckor som är för alla nya studenter, hade jag några av de roligaste veckorna i mitt liv. Aldrig har jag lärt känna så många nya personer och fått växa som person. Det var även då jag insåg att studentlivet går i ett med fester.


Jag valde att inte vara aktiv i någon nation men jag uppmanar dig att vara det. Gå med i en nation och var delaktig där. Jag ångrar att jag inte var delaktig för jag tror att jag skulle utvidga min vänskapskrets något enormt. Om du är delaktig kommer du få många oförglömliga minnen i form av sittningar och fester, något jag önskar jag var mer på.


För mig handlade det om att vara så social som möjligt, att inte vara rädd för att fråga om en av mina nya kursare ville ta en fika eller ta ett glas vin, eller bara fråga om vi skulle ta bussen tillsammans. Här tror jag även på sociala medier, lägg till på Facebook och följ på Instagram. 


Dock bör du lära dig från mina misstag – häng med på allt utanför skolan. Det är inget tvång, men gör det! Då kommer du närmre alla och ni skapar minnen tillsammans. Trots att du kanske inte är jättetaggad på den där utekvällen, så följ med en stund i alla fall. 


Jag försökte tänka att de människorna jag träffade, kanske kunde bli mina bästa vänner senare. Dock lider jag av "fear of missing out", vilket gör att jag numera hänger med på allt.


Men kom ihåg att allt tar tid och alla är i samma sits. Mingla på och glöm inte bort att ha kul, lär känna nya människor och skapa minnen för livet! Ibland tyckte jag att det var jättejobbigt, men oftast är det värt det!

Läs mer:

"Vad blir du om du pluggar modevetenskap?"

6 sista minuten-roadtrips du och dina vänner kan göra i sommar