MACS reklambild visar hår på överläppen – skapar ilska på Instagram

MAC skapar reaktioner på Instagram. Bildkälla: Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Hårväxt i ansiktet är naturligt, eller? När MAC la ut en bild av en modell med hårväxt över läppen tog det inte lång tid innan den möttes av blandade reaktioner.

Slät hy, hår som ligger helt rätt över axlarna och overkligt snygga modeller. I dagens samhälle blir vi ständigt matade av onormalt perfekta bilder, inte minst inom skönhetsindustrin. Reklambilder för just smink ser oftast felfria ut, men inte när MAC cosmetics får bestämma. 

Under helgen postade MAC en bild på Instagram för att göra reklam för deras läppenna i färgen "Chestnut Lip" av makeup artisten Matthew King. Inget ovanligt i sig, men kollar man närmare på bilden så ser man tydligt att modellen har hår över läppen. Kommentarerna lät inte vänta på sig och bilden har mötts av både hyllningar och kritik. 

Här är bilden som fått Instagram att reagera. Bildkälla: Instagram/maccosmetics

"Varför kan ni inte photoshopa bort morrhåren?" undrar en kritiker. Någon annan frågar sig vad grejen med mustaschen ovanför hennes mun är. 

Samtidigt som bilden mötts av kritik är det många som står på modellens sida och tycker att det är fantastiskt att MAC vågar gå åt det naturella hållet. "Bra där MAC att ni håller det äkta", skriver en följare. "Till modellen: Vi älskar och supportar dig", skriver en annan. 

Vi tycker att MAC gör helt rätt i använda sig av naturella bilder, och hoppas på att se mer av detta. För ingen är ju felfri, ellerhur?

Läs mer här:

Lila ögonskugga är höstens hetaste sminktrend 2018

Fenty Beuaty släpper en ny highlighter - i välgörenhetssyfte