Kenza avslöjar vad hon kommer att rösta på i valet

Kenza Zouiten
Kenza Zouiten tar ställning i valet 2018. - Foto: TT/Jessica Gow
Dela på Pinterest
Nu är det inte många dagar kvar tills det är dags för riksdagsval i Sverige, och bloggaren Kenza Zouiten har nu avslöjat vad hon kommer att lägga sin röst på.

Kenza Zouiten är bloggare, entreprenör och influencer i ett. Med ett Instagramkonto som har över 1,7 miljoner följare når hon ut till väldigt många människor. Igår avslöjade hon i en Instagramstory vad hon kommer att lägga sin röst på den 9 september.  Inte helt otippat väljer Kenza att rösta rött, något hon alltid varit öppen med. I både förra valet och det för åtta år sedan la hon sin röst åt det rödgröna hållet. 

"Jag kommer alltid att rösta för de som saknar de förutsättningarna vi andra bara tar för givet att alla har", skriver hon. 

Hon har även lagt upp en lista med 100 punkter där det står saker som Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har gjort under de fyra senaste åren.

Kenza uppmanar sina följare att rösta mot rasism. Bildkälla: TT/Jessica Gow

Kenza uppmanar nu alla sina följare att ta sitt ansvar och rösta mot rasism, oavsett om man röstar rött eller blått, och använder sig av hashtagen #ingarasisterivårriksdag. Hon tipsar även om att göra någon valkompass och läsa på om de olika partierna, om man fortfarande känner sig osäker. 

"Jag förstår att det kanske inte är det lättaste att veta vad man ska rösta på. Gör tex SVT:s valkompass och läs sedan på om partierna du får i topp, dvs de du delar flest åsikter med. Värt att lägga några timmar på! För fan vad häftigt det är ändå att rösta!" Skriver Kenza på sin Instagram story. 


Här avslöjar Kenza vart hon kommer att lägga sin röst. Bildkälla: Instagram/kenzas


Det är inte bara Kenza som har sagt sin åsikt om det kommande valet. Bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson har berättat att hon är livrädd för att Sverigedemokraterna ska få makten. Alexandra Bring har skrivit på sin Instagram att Centerpartiet och Annie Lööf är bland hennes favoriter just nu. Vill du se vad fler svenska kändisar har sagt om valet så har vi tidigare skrivit flera artiklar om det. Läs mer här:

Det här säger svenska kändisar om deras röst i valet 2018

Joel Kinnaman tar ställning i valet - här är videon alla snackar om