Alexander Falk, 18, avled i skelettcancer – dokumentär om hans kamp

Alexander Falk
Filmen om Alexander visar kampen mot cancern. - Foto: Instagram/alexanderfalk
Dela på Pinterest
Igår var det premiär för dokumentären om cancersjuka Alexander Falks liv på Dplay, där vi får följa honom in i det sista.

Alexander Falk var bara 18 år när han förlorade kampen mot cancer. Igår släpptes dokumentären "Filmen om Alexander" på Dplay, som visar hans kamp mot sjukdomen ända till slutet. Det var under en idrottslektion som en klasskompis till honom såg att han hade en knöl på baksidan av ena benet. Alexanders föräldrar tog honom till läkaren och så småningom visade det sig vara skelettcancer. Här började den tuffa kampen som involverade cellgifter, operationer och sjukhusbesök.

Alexander Falk drabbades av skelettcancer. Bildkälla: Instagram/alexanderfalk

 I september 2016 kom det ofattbara beskedet att hoppet var ute. Men trots det valde Alexander att ha en positiv inställning till sjukomen och att se allting från den ljusa sidan, vilket man även får se i dokumentären. I mars 2017 avled Alexander.  I filmen fångas både lycka och sorg. Allt i från när Alexander hänger med Jocke och Jonna på Gröna Lund, till dagar då han knappt orkar ta sig ur sängen. Alexander drömde om att bli skådespelare, och hans pappa Thomas Falk säger nu att det känns fint att Alexanders största önskan om att få vara med i en film nu får uppfyllas.

– Dokumentären visar hela förloppet, inte bara glädjeämnen utan även djupaste sorg. Den fångar Alexanders personlighet på ett lysande sätt och beskriver Alexander som den person han var. För familjen lever Alexander kvar, inte minst i den digitala världen, och det är oerhört värdefullt för oss, säger Thomas Falk i ett pressmeddelande.


I dokumentären visas både bra och dåliga dagar. Bildkälla: Instagram/alexanderfalk

Alexander drev en Youtube-kanal (Alexander Falk) och var mycket aktiv på sociala medier, där han spred kärlek och fick enormt mycket stöd. Han berättar i filmen att han ser sina följare som familj. I skrivande stund har hans Instagram-konto (@alexanderfalk) över 59 000 följare och än idag lever det vidare med människor som kommenterar och minns. Filmen om Alexander finns på Dplay från och med måndagen den 10 september. Kanal 5 kommer även att visa dokumentären den 30 september, dagen före "Barncancergalan – Det svenska humorpriset." Vi blev mycket berörda av filmen och rekommenderar alla att se den!

Läs mer:

Hade jag inte känt knölen då så hade jag inte levt idag