Prinsessan Diana bröt kungliga reglerna med den här skönhetsdetaljen

Prinsessan Diana klädd i rött
Prinsessan Diana vägrade ge upp sin skönhetsrutin. - Foto: Instagram/katemiddletonphotos
Dela på Pinterest
Är man kunglig krävs det att man lever efter vissa regler. Men någon som struntade i att följa dessa var prinsessan Diana.

Prinsessan Diana var inte känd för att följa regler. Och ingår man i en kunglig familj finns det en hel del sådana att följa, om man säger så. Förutom att det inte är tillåtet  för medlemmarna i kungafamiljen att skriva autografer och ta selfies, så är det även strikt förbjudet att äta skaldjur på grund av den höga risken för matförgiftning, skriver Cosmopolitan.

Prinsessan Diana brydde sig inte om regler. Bildkälla: Instagram/katemiddletonphotos

Det finns även riktlinjer att följa vad det gäller skönhet. Har du någon gång lagt märke till att Meghan Markle och Kate Middleton aldrig har någon färg på naglarna? Förutom möjligtvis någon ljus, ytterst neutral nyans. Detta beror alltså på att färgade naglar och lösnaglar inte är en del av den kungliga etiketten. Är man kunglig är hela, rena och naturella naglar idealet att eftersträva. 

Enligt Cosmopolitan använder sig drottning Elizabeth enbart av det naturliga nagellacket Balett Slippers från Essie, och det har hon gjorde ända sedan 1989!


Drottningen har använt samma nagellack sen 1989. Bildkälla: Stella Pictures

Men någon som inte ville ge upp sin skönhetsrutin var prinsessan Diana. Och hon var inte rädd för att visa det heller. Prinsessan syntes ofta glida runt i knallröda klor. Detta var absolut inte okej i den kungliga världen, men det verkade inte röra Diana i ryggen. 


Diana var inte rädd för att visa färgen på sina naglar. Bildkälla: Instagram/princess.diana.forever

Bildkälla: Instagram/the_queen_of_hearts_diana_

Röd var inte den enda färgen prinsessan diggade. Hon var även känd för att använda sig av blå eyeliner och det blev något av ett signum för henne. Stylisten som fixade Dianas look var Mary Greenwell. Hon har även stylat kändisar som Victoria Beckham och Naomi Campbell. Mary har tidigare avslöjat i en intervju för Yahoo att det var hon själv som faktiskt fick Diana att till slut skippa den blåa eyelinern. 

Prinsessan Dianas stylist Mary Greenwell. Bildkälla: Stella Pictures

"Jag tycker att det är så mycket finare med beige och brunt. Så enkelt är det", ska Mary ha sagt enligt Cosmopolitan.

Läs fler kungliga artiklar här:

Konstiga detaljen i bilderna på Diana och Charles gör folk rasande

Prins William och Kate Middletons strategi för att uppfostra barnen