Allt du måste veta om Matice Kamara från Idol 2018

Här är allt du behöver veta om Matice Kamara. - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
Matice Kamara är en av de 13 deltagare som lyckades ta sig vidare till fredagsfinalerna i Idol 2018. Här är allt du behöver veta om honom.

1. Hur gammal han är
Matice är född år 1999 och fyllde 19 år den 3 januari. 

2. Vart han bor
Han är född i Stockholm men bor i Halmstad. Matice har i programmet berättat om hans stökiga uppväxt. Bland annat har han blivit utsatt för mordförsök då en klasskompis högg honom med en kniv i halsen 2015. Nu vill han istället lägga fokus på musiken och hoppas på att Idol kan hjälpa honom att vara en förebild för ungdomar i förorten, skriver Aftonbladet.

Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

3. Hur hans audition var
Matice framförde "Let me love you" av Mario på sin audition i Göteborg. Trots att han tappade texten och blev märkbart frustrerad så lyckades han charma juryn och kammade hem en guldbiljett. I den första fredagsfinalen sjöng han populära "Gods plan" med Drake och han var nog den som fick publiken att jubla mest under den kvällen.

4. Hur hans familj ser ut
Hans familj består av mamma, pappa och två yngre syskon (En syster och en bror).

Bildkälla: Instagram/maticekamara

5. Vad han heter på sociala medier
Du hittar Matice under namnet @maticekamara på Instagram. Med sina drygt 3000 följare lägger han upp bilder på sig själv, sin vardag och självklart från Idol. Vi gissar att Matices följarskara kommer att öka kraftigt inom en snar framtid. Vill du lägga till honom på Snapchat heter han där @matice99. 

Är du intresserad av att veta mer om deltagarna i årets Idol 2018? Spana in videon nedan för att ta reda på hur gamla alla är: