Philippa Parnevik festade i underkläder – nu kritiseras bilden

Philippa Parnevik, Penny Parnevik på galapremiär av mamma Mia 2018
Här är bilden som fått Instagram att gå i taket. - Foto: Instagram/philippaparnevik/Stella Pictures
Dela på Pinterest
Philippa Parnevik har postat en bild på Instagram där hon festar i underkläder, något som fick hennes följare att reagera starkt.

Philippa Parnevik är född 16 maj 1999 och är den yngsta av de tre systrarna Parnevik. Trots sin unga ålder på 19 år har hon redan gjort sig känd för att medverka i tv-serien "Parneviks" och skaffat sig ett Instagram-konto med över 186 000 följare. 

Bildkälla: Instagram/philippaparnevik

Hennes äldre systrar Penny Parnevik, 21 och Peg Parnevik, 23, har blivit kända för att vara förebilder och hylla kvinnokroppen. Och nu verkar det som att den 173 centimeter långa lillasystern går i samma fotspår. Philippa, som är bosatt i New York där hon går på college, arrangerade en fest tidigare i veckan tillsammans med hennes rumskamrater. Dresscode? Enbart underkläder. Detta ska partypinglorna ha gjort för att de ville känna sig kraftfulla och starka.

Bilden har fått stark kritik på Instagram

Men budskapet gick nog inte riktigt fram som det var tänkt. Efter att Philippa postat en bild från festen med endast underkläder på sig, har hon orsakat en hatstorm på Instagram och fått massvis av ilskna kommentarer. Här är bilden

Philippa har nu skrivit en text till bilden där hon står upp för sig själv och rätten till sin egna kropp:

"Vi ordnade den här festen för att känna oss sexiga och självständiga, och för att vi inte ska behöva be om ursäkt för våra kroppar och vad vi väljer att göra med dom", skriver hon.

Hon berättar vidare att några av kommentarerna hon fått är bland annat från följare som undrar hur hon vågar visa sin kropp på det där sättet, och undrar vart hennes stolthet och respekt har tagit vägen.

"Get dressed för helvete, vad är det här", har någon kommenterat. 

Bildkälla: Instagram/philippaparnevik

Många väljer att hylla bilden

Hon avslutar inlägget med att skriva att alla människor förtjänar rätten att kontrollera sina kroppar.

Trots den massiva kritiken så är det enormt många som väljer att stå bakom Philippa i frågan och som hyllar henne på Instagram, både kändisar och vanliga följare.

"YES TJEJEN", skriver influencern Matilda Djerf. Även Penny Parnevik stödjer sin lillasyster och har skrivit "DROTTNING".

Det här är inte första gången lättklädda bilder på Philippa Parnevik har synts till på sociala medier. Förra året blev Penny Parneviks Instagram hackad och då spreds bilder av de båda syrrorna. Läs mer om det här, eller kolla i videon nedan: