Tvivlar du på dig själv? Då borde du läsa det här

Det här bör du säga till dig själv när du tvivlar!
Det här bör du säga till dig själv när du tvivlar! - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press & Unsplash
Dela på Pinterest
Är du duktig på att peppa dina kompisar men mindre bra på att vara snäll mot dig själv? Det finns några saker du borde säga till dig själv varje dag.

"Jag duger som jag är"

Känner du någon gång att du inte duger som du är? Att allt skulle vara bättre om du bara vore lite snyggare, snällare eller populärare? Tyvärr kan det vara lättare sagt än tänkt, men det är viktigt att vi kommer ihåg att vi duger precis som vi är. 

"Jag förtjänar det bästa"

Kom ihåg att du förtjänar det bästa och att du aldrig bör nöja dig med någonting som bara är "bra". Om det så gäller jobb eller relationer så ska du alltid sätta dig själv i första hand och aldrig nöja det med något som är sådär. Din hälsa och lycka ska alltid gå först, för kom ihåg att du är din egen lyckas smed.

"Det kommer finnas dåliga dagar"

Det är tyvärr så livet är, en enda berg- och dalbana. Du kommer ha stunder då livet känns perfekt och du skuttar på rosa moln medan du andra stunder tvivlar på allt. Det är viktigt att komma ihåg bara för du har dåliga dagar så är inte allting dåligt. Du är inte sämre för att du inte fick det jobbet och livet är inte dåligt bara för att du har en dålig dag.

Det kommer alltid att finnas dagar då du mår bra och dåligt. Bildkälla: Unsplash

"Jag gör mitt bästa"

Vi kan inte göra mer än vårt bästa. Så länge du alltid försöker och kämpar så kan ingen klandra dig för att du inte gör ditt bästa. Kom ihåg att allt du gör inte behöver vara perfekt så länge du gör vad du kan. 

"Andra definierar inte vem jag är"

Det är du själv som definierar vem du är genom dina tankar och handlingar, och det spelar ingen roll hur nära en person står dig så kan inte hen bestämma vem du är eller hur du bör vara. Ingen känner dig så bra som du själv känner dig.

Ingen person kan avgöra eller bestämma vem du är eller hur du bör vara. Bildkälla: Unsplash

"Livet går vidare"

Vi kan inte kontrollera allt som händer här  i livet, och det må vara jobbigt men det är så det är. Därför är det viktigt att du kommer ihåg att livet går vidare och det som du inte kan kontrollera måste du släppa.

"Jag är älskvärd"

När man tvivlar på sig själv kan denna meningen vara extra svår att säga till sig själv, men bara för att du har en dålig dag då du inte känner dig säker på dig själv innebär det inte att du är mindre bra för det. En dålig dag eller andra personer kan inte definiera vem du är och kom ihåg att du alltid kommer vara älskvärd vare sig du har en bra eller dålig dag. 

Känner du att du borde prioritera dig själv och ditt välmående mer? Då borde du kolla på videon nedan för att veta vid vilka tillfällen som det är extra viktigt att sätta sig själv först.

Läs också: 

Vill du klättra i karriären? Kom ihåg det här

9 saker borde du göra innan klockan 9