9 saker borde du göra innan klockan 9

Kvinna ligger i en säng och håller i en kaffekopp
Boosta din morgonrutin. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Hur mycket vi än önskar att varje morgon skulle inkludera croissanter och nybryggt kaffe i sängen, så ser verkligheten tyvärr inte ut så. Men det finns några grejer du kan göra innan klockan 9 på morgonen för att boosta dina dagar till max.

1. If you snooze, you loose.
Ja vi vet, det ÄR skönt att ligga kvar tio minuter extra i sängen. Men enligt neuroforskare så kan repeterat snoozande leda till negativa effekter på nervsystemet. Så försök att gå upp på en gång när larmet ringer, så är det även större chans att du kommer ha mer energi under hela dagen.

Bildkälla: Unsplash

2. Ät frukost
Är du en av de som skippar frukosten? Tänk om! Att ta sig tid till att äta på morgonen är något av de viktigaste du kan göra för din kropp, så att du kickar igång energin och håller fokus. Har du svårt för att äta på morgonen så drick en smoothie eller något annat lätt. 

Bildkälla: Unsplash

3. Rör på dig
Det har du säkert hört en miljon gånger förut, men morgonträning ÄR grymt! Startar du dagen med att röra på dig aktiverar du din ämnesomsättning, vilket därmed gör de lättare att smälta maten under dagen. Träning gör dig även piggare. Kör ett svettigt gympass, ta en pw eller gör några övningar i vardagsrummet. 

Bildkälla: Unsplash


4. Strukturera upp din dag
Har man fullt upp är det lätt att snurra till det i vardagen. Därför är det superviktigt att ha en plan. Innan din dag börjar så ta dig tid att sitta ner och faktiskt skriva upp vad du ska göra under dagen, sätt upp små mål för dig själv. Känslan när du har fått dessa saker gjorda är oslagbar, och att planera upp din tid får dig även att känna mindre stress.


Bildkälla: Unsplash

5. Packa din väska för hela dagen
När du har planerat din morgon så kan du även packa därefter. Vad behöver du ha med dig för dagen? Andra skor, yogakläder eller locktång? Genom att ta med dig allt du behöver på morgonen optimerar du din tid och slipper stressa hem efter jobbet för att hämta något du egentligen hade kunnat ta med på en gång.

Bildkälla: Unsplash

6. Ta en paus från sociala medier
Hur många timmar per dag ägnar vi oss åt att sitta och scrolla på Instagram och andra sociala medier? Förmodligen mer än vad vi tror. Ta en eller två dagar i veckan och försök att skippa internet helt under morgonen. Du kommer att bli förvånad över hur mycket tid du sparar. Känner du dig lätt stressad i vardagen kan detta verkligen få pressen att släppa.

Bildkälla: Unsplash


7. Hör av dig till en vän
Det är svårt att hålla regelbunden kontakt med vänner och familj när man är upptagen med vardagslivet. Men att ta sig tid att upprätthålla kontakten med dina nära och kära är så viktigt för ditt välmående. Försök därför få in som morgonrutin att höra av dig till de du bryr dig om. Skicka ett sms till din mamma och ring en vän på g till jobbet. Även om det låter som en liten grej kommer detta göra din dag så mycket bättre.

Bildkälla: Unsplash

8. Lyssna på musik 
Hjärnans feel-good hormoner kan faktiskt påverkas av musik! Så sätt på peppig musik du gillar medans du gör dig i ordning på morgonen och när du är på väg till jobbet, du kommer garanterat att få en kick.

Bildkälla: Unsplash

9. Smörj in dig med spf
Det är viktigt att skydda ansiktet mot solens strålar. Det får din hy att hålla sig slät men skyddar även mot sjukdomar som hudcancer. Detta är extra viktigt under sommaren då strålarna är ännu starkare. Smörj in dig med en dagcreme som innehåller spf varje morgon, så håller du huden glad.

Bildkälla: UnsplashLäs mer här:

Enkla saker som får dig att varva ner när du är stressad

Sluta tänk på det förflutna och börja lev i nuet