Därför slutade Meghan Markle att använda sig av sociala medier

Meghan Markle tillsammans med Prins Harry i Sydney, Australien.
Meghan Markle saknar inte sociala medier. - Foto: Instagram/meghan_markle
Dela på Pinterest
Hertiginnan av Sussex slutade vara aktiv på Instagram när hon träffade Prins Harry, och nu berättar hon anledningen till det.

Nog för att Meghan Markle var känd innan hon skaffade sig en kunglig snubbe. Men att anpassa sig till livet med prins Harry har krävt en hel del förändringar för hertiginnan av Sussex. Sedan de förlovade sig 2017 har hon bland annat flyttat till Storbritannien, slutat medverka i tv-serien Suits och är konstant förföljd av livvakter. Och en till grej hon gjort är att radera alla sina konton på sociala medier.

Att sluta Instagramma kan låta helt galet, då många idag knappt klarar av 15 minuter utan att scrolla igenom feeden. Det gäller dock inte Meghan Markle, och anledningen har med hennes välmående att göra.

Meghan berättar varför hon trivs utan sociala medier. Bildkälla: Instagram/meghan_markle

Under den kungliga resa hon just nu befinner sig på med prins Harry har hon varit på besök hos en organisation vid namn "Live For Tomorrow" i Nya Zeeland. Organisationen volontärar för att hjälpa unga människor med psykisk ohälsa. Under ett tal hon höll för organisationen avslöjade hon att hennes eget välmående har påverkats till det positiva sedan hon slutade använda sociala medier, och betonade även hur viktigt det är att man inte ska tro på allt man ser.

"Det är så svårt för unga människor. Du ser bilder på sociala medier och du vet inte om hon är född med det där utseendet eller om det kanske är ett filter", ska hon ha sagt enligt Daily Mail.

Hon har även tidigare under den kungliga resan varit på besök i Bondi Beach i Australien, och ska då ha sagt att hon känner en frihetskänsla över att inte behöva tänka på hur många "likes" hennes inlägg får. 

Meghan drev tidigare en stor blogg. Bildkälla: Instagram/meghan_markle

Trots att Meghan verkar klara sig tipptopp utan sociala medier, så var det inte helt lätt för henne från början att släppa taget. Tidigare drev hon nämligen en omtyckt blogg kallad The Tig, där hon skrev om bland annat mat, mode och resor. Efter att hon varit tillsammans med prinsen i nästan ett år så valde Meghan att lägga bloggandet på hyllan, något som vi gissar var ett tufft beslut.

Just nu är Meghan bara representerad på Kensington Palace officiella konton på Instagram och Twitter, där även Prins Harry, Kate Middleton och Prins William finns.

Något som också brukar ingå när man är kunglig är att glida runt i svindyra designerplagg. Dock är det något Meghan bevisat att man inte nödvändigtvis måste, nyligen visade hon nämligen upp sig i en klänning från ASOS. Se hur den såg ut här:

Läs mer här:

Meghan Markles lyxiga bröllopspresent från Prins Charles

Meghan Markle och prins Harry i dramatisk flygtur