Zara Larsson uppmanar svenskar till att ha mer sex

Zara Larsson kampanj för Durex och (RED), Ritar på spegeln
Zara Larsson har en uppmaning till svenskarna. - Foto: Durex
Dela på Pinterest
Världsstjärnan Zara Larsson stöttar kampen mot AIDS i Afrika, och har en uppmaning till svenskarna när det kommer till att ligga.

Zara Larsson har gett sig in i kampen mot AIDS i Afrika. I ett samarbete med kondomvarumärket Durex och den globala icke-statliga organisationen (RED)  är hon ansiktet utåt i en kampanj som startar 5 november. 

Zara Larsson uppmuntrar svenskarna till att använda kondom. Bildkälla: Gareth Cattermole / Getty for (DUREX)RED

Kampanjen pågår enda fram till World AIDS Day den 1 december och med den vill Zara Larsson uppmana svenska folket till att "Give a fuck" genom att använda kondom vid sex och på så sätt motverka AIDS i Afrika. Under november månad kommer nämligen varje såld produkt från Durex göra att en speciell fond ökar, som i sin tur direkt går till ett projekt i Sydafrika, där 7,2 miljoner människor idag lever med HIV.

– Genom att köpa valfri Durex-produkt under november skyddar man inte bara sig själv och sin partner,utan man stöttar också kampen mot AIDS i Afrika. Man kan alltså ha sex och rädda liv. Finnsdet något som är mer meningsfullt?, säger Zara Larsson i ett pressmeddelande.

19 procent av Sveriges befolkning har aldrig använt kondom. Bildkälla: Gareth Cattermole / Getty for (DUREX)RED

Världsstjärnan tycker alltså att svenskarna borde bli bättre på att använda kondom. Enligt en undersökning som Durex har gjort i samband med World AIDS Day så har faktiskt hela 19 procent av svenskarna aldrig använt sig av skyddet. Zara Larsson tror det beror på att många tycker det känns stelt.

– Jag tror att många svenskar, särskilt unga som jag själv, tror att man ”kill the vibe” och förstör stämningen genom att fråga om kondom. Men jag vill hellre uppleva en pinsam situation än att riskera att bli smittad av en könssjukdom. Man tänker alltid att det händer inte mig, eller hur? Men det kan det göra, så det är viktigt att ta hand om sig själv, säger Zara.

Det är viktigt att ta hand om sig själv, säger Zara. Bildkälla: Gareth Cattermole / Getty for (DUREX)RED

Projektet som pengarna går till heter "Keeping Girls in School", och jobbar för att minska nya HIV-infektioner och graviditeter hos unga kvinnor, genom att uppmuntra till att gå klart skolan och ge bättre tillgång till sex- och hälsovårdstjänster.

Grymt av Zara Larsson! Och det här är inte första gången hon samarbetar med hjälporganisationer. För några dagar sedan skrev vi om hennes resa till Ghana tillsammans med Operations Smile som jobbar för att motverka gomspalt hos barn. Kolla in videon nedan för att se mer om detta:

Läs mer här:

Zara Larsson gör kollektion med merchandise för NA-KD

Zara Larssons lillasyster Hanna släpper egen musik