Nu börjar prinsessan Estelle "drottningskola" – 6 år gammal

Prinsessan Estelle, Kungafamiljen, Sverige
Prinsessan Estelle blir Sveriges nästa kronprinsessa och drottning. - Foto: Foto: Kungahuset.se Copyright Kungl. Hovstaterna & Linda Broström, Kungahuset.se
Dela på Pinterest
Redan nu måste prinsessan Estelle lära sig allt om sitt kommande uppdrag. Nu börjar hon "drottningskola" bara sex år gammal.

Prinsessan Estelle lever ett relativt vanligt liv och går i skolan precis som alla andra. Men det finns en sak som skiljer sig markant. Redan nu, som sexåring, ska hon börja förbereda sig för sitt kommande uppdrag som kronprinsessa och Sveriges blivande drottning. 

Det är Svensk Damtidning som skriver att hon nu tar det första riktiga steget in i det kungliga livet. "Drottningskolan", som de kallar den, handlar om att lära sig mer om det som väntar i framtiden. På Kungahusets egna Instagram fick vi en ordentlig inblick.

"I dag fick Prinsessan Estelle, tillsammans med Kronprinsessan, besöka Skattkammaren för att bekanta sig med riksregalierna – monarkins främsta symboler".

Prinsessan Estelle besökte Skattkammaren i Stockholm. Bild: Instagram/kungahuset

Kungligheterna var alltså på plats i det kungliga slottets källare där Svensk Damtidning skriver att ”rikets regalier och andra dyrbarheter” förvaras. Under samma besök i Skattkammaren fick prinsessan Estelle se kronprinsessans krona och även prins Oskars (II) furstekrona från 1844, som hon själv har blivit tilldelad. 

Just nu spenderar Estelle dagarna på en grundskola kallad Campus Manilla belägen i Stockholm och vi kan gissa att många av hennes klasskamrater är intresserade av att veta mer om vad hennes kungliga titel innebär. Vad som är nästa steg i prinsessans så kallade "drottningskola" får vi se. En sak som är säker är i alla fall att hon har god tid på sig att lära sig allt! 

Prinsessan Estelle förbereder sig inför sitt stora uppdrag. Bild: Kungahuset.se Copyright Kungl. Hovstaterna

I februari är det dags igen – då fyller prinsessan sju år. Vill du veta vad Estelle får i födelsedagspresent varje år? Kika in videon här! 

Läs också: Här gör Meghan Markle revolt mot den kungliga klädkoden