Nu blir tonåringar höga på mensskydd – här är nya ungdomstrenden

Det nya sättet att använda droger har blivit ett problem i Indonesien. - Foto: Pexels & Unsplash
Dela på Pinterest
Nu blir tonåringar höga genom att koka bindor och tamponger – för att sedan dricka vätskan. Här är den nya "ungdomstrenden" som har växt sig allt större i Indonesien.

Nu har en ny ungdomstrend växt sig allt större i Indonesien – och det är inte vilken som helst. Det är tidningen Seventeen som rapporterar om att tonåringar kokar bindor och tamponger i vatten för att sedan dricka det. Varför då? undrar du säkert. Vätskan gör nämligen att man blir hög. Dock är det inte blodet som bidrar till detta, utan själva gelen som finns inuti mensskyddet. 

Dricker främlingars mensblod

Tidningen Straits Times skriver att flera ungdomar har blivit arresterade just på grund av detta. Enligt källan används både oanvända, men också använda mensskydd som har plockats från papperskorgar. Flera ungdomar dricker med andra ord främlingars mensblod.

Vätskan sägs smaka bittert och enligt Indonesian National Drug Agency (BNN) upplever den som dricker det hallucinationer och en känsla av att man flyger. Exakt vilket ämne som gömmer sig i mensskydden är ännu oklart. Seventeen skriver att tillverkarna inte måste avslöja all information då en produkt har blivit reglerad och godkänd av livsmedels- och drogadministrationen. 

I Indonesien har mensskydd används i ett helt annat syfte. Foto: Pixabay

Väcker flera frågor

Men när "den nya ungdomstrenden" lyftes till ytan väcktes frågan – vad innehåller egentligen de olika mensskydden? Nu kräver aktivister svar, något som har lett till att flera företag har blivit mer transparenta. Problemet med att använda mensskydden som drog verkar dock kvarstå. 


En som blev uppmärksammad för att dricka sin mens, men av en helt annan anledning, är bloggaren Maxinne Björk. Ta reda på fördelarna enligt henne i videon nedan! 

Läs också: 7 saker killar undrar om mens – men inte vågar fråga