Ellen Bergström om att nekas roller: "Jag kanske inte är så bra"

Ellen Bergström, alkoholproblem, skådespelarkarriär, skådespelarroll
Ellen Bergström tvivlar ibland på sin skådespelarkarriär. - Foto: Instagram/ellenbergstrom
Dela på Pinterest
Förväntningar som går i kras och en ständig väntan. Nu berättar skådespelskan och profilen Ellen Bergström om sina dåliga tankemönster – något som ibland får henne att tvivla på sig själv.

Nu öppnar svenska skådespelerskan och influencern Ellen Bergström upp sig om att hennes liv inte alltid är en dans på rosor. På Instastory berättar hon om att hon för ett tag sedan gjorde en provfilmning och fick nej. Trots att beskedet tog hårt fick hon tätt inpå en annan förfrågan om en serie. Men den kortvariga lyckan vände snabbt – även där fick hon ett nej. 

– Det är bara så jobbigt när man går och väntar efter ett svar och så kan det kan ta ganska lång tid. Man tänker hela tiden: "jag kommer få nej, men tänk om jag faktiskt får ja?" säger hon. 

Höga förväntningar

Ellen förklarar att det jobbiga är att man utsätter sig och får förhoppningar samtidigt som hon inte vill skapa för höga förväntningar. 

– Folk säger att man ska ha höga förhoppningar, att man ska tro på sig själv, men det gör ju också att man blir mer ledsen, säger hon.

I samma veva berättar Ellen att hon även börjar tänka dåliga tankar. 

– Jag kanske inte är så bra, jag kanske bara har fått för mig att jag kan skådespela. Alla andra får ju hur mycket roller som helst, säger hon gråtandes i klippet. 

Tidigare alkoholproblematik

Förut har Ellen Bergström berättat om sina tidigare alkoholproblem och förklarat att hon har druckit av fel anledningar. När Ellen tidigare har fått liknande tankemönster har hon ringt en kompis för att gå ut och ta ett glas vin. 

– Sedan slutar det i ganska många glas vin, minnesluckor och dagen efter vaknar jag upp med ännu värre ångest, berättar hon för följarna.

Om att ta sig upp igen

Idag är läget helt annorlunda. I samma Instastory förklarar hon till sist att hon nu istället accepterar att hon blir ledsen och tar sig upp igen. Samtidigt försöker hon minnas allt annat som hon gör vid sidan om skådespelarkarriären. I ett videoklipp som hon delade på Instagram i oktober 2018 berättar hon att nykterheten är det bästa valet hon har gjort.

Ellen Bergström mår idag bättre än någonsin. Foto: Instagram/ ellenbergstrom


Ellen hittade även kärleken förra året i ingen mindre än "Årets bachelor 2017" – Niclas Lij. Vill du veta hur de träffades? Det avslöjar vi i videon nedan!

Läs också: Ellen Bergström öppnar upp sig om alkoholproblemen