Allt om dokumentären "Surviving R. Kelly"

Två bilder på artisten R. Kelly.
Allt du behöver veta om dokumentären om R. Kelly "Surviving R. Kelly". - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Just nu snackar alla om dokumentären om anklagelserna mot R. Kelly. Här är allt du måste veta om "Surviving R. Kelly".

Vad handlar dokumentären "Surviving R. Kelly" om?

R. Kelly är en känd R&B-sångare, musikproducent och låtskrivare som bland annat gjort hitlåten "I believe I can fly". Dokumentären belyser och gräver djupare i de anklagelser kring sexualbrott som riktats mot R. Kelly, eller Robert Kelly som han heter.

I dokumentären får man höra kvinnor som vittnar om sina upplevelser.

Vad har R. Kelly blivit anklagad för?

Artisten har flera gånger anklagats för att ha genomfört sexualbrott. Förra året anklagades R. Kelly för att han skulle haft unga kvinnor fångade i en sorts sex-sekt. Han har tidigare friats från åtal för barnpornografibrott som skulle ha skett 2002 då han påstods ha spelat in en sexvideo ihop med en 14-årig tjej.

R. Kelly har anklagats för sexualbrott i flera år.

Vilka kändisar är med i dokumentären?

I programmet medverkar bland annat R. Kellys ex-fru, Andrea Kelly, som var gift med artisten i hela 13 år. Hon har tidigare vittnat om misshandel under deras äktenskap. Artisten John Legend är även med i dokumentären och hans medverkan har skapat stor uppmärksamhet.

På Twitter kommenterar han sin medverkan och skriver om varför han valde att ställa upp.

"Till alla som säger hur modig jag är som ställt upp i dokumentären, jag kände ingen risk alls. Jag tror på dessa tjejer och jag skiter fullständigt i att skydda en serievåldtäktsman som förgripit sig på barn", skrev Legend på Twitter.

Var kan man se "Surviving R. Kelly"?

Dokumentären släptes i Januari 2019 och har sänds i tre delar på tv-kanalen Lifetime i USA. Nu är det dessutom klart att SVT kommer sända dokumentären Surviving R. Kelly i Sverige. Serien är uppdelad i sex delar och det första avsnittet sänds på SVT1 måndag den 11 februari klockan 22:30.


Efter dokumentären har artisten Lady Gaga gått ut med att hon kommer ta bort hitlåten "Do what you want (with my body)" från streamingtjänster. Hon och R. Kelly gjorde låten ihop 2013 men idag svär hon att vi aldrig kommer se dem jobba ihop igen. Se allt som hänt i videon nedanför.

Mer:

Därför tar Lady Gaga bort hitlåten "Do what you want (with my body)"