Camilla Läckberg om kroppshetsen: "Hur kan det inte räcka?"

Camilla Läckberg, kroppshets, vikt, hälsa
Camilla Läckberg medverkade i en säsong av Let's Dance. - Foto: Stella Pictures & Instagram/ @camillalackberg
Dela på Pinterest
Camilla Läckberg fortsätter kampen mot hjärnspökena och den ständiga kroppshetsen. I ett ärligt Instagram-inlägg skriver hon: "Jag är en älskad fru, mamma, vän, författare – hur i all sin dar kan det inte RÄCKA?"

För några dagar sedan postade författaren Camilla Läckberg en bild på en våg på sin Instagram. I inlägget berättar hon om att hon hade lovat sig själv att inte ställa sig på vågen. Istället skulle hon fokusera på att äta bra, träna och och prioritera hälsan. Men det visade sig att de gamla ovanorna satt hårt inpräntat i Camillas huvud. 

– Stått på den där jävla vågen sen jag varit typ 12. Varit slav under dessa siffror. Jublat ibland, gråtit ibland. Idag grät jag, säger hon i inlägget.

Att Camilla brottas med negativa tankar om sin kropp är det ingen tvekan om. På Instagram skriver hon att hon idag inte kommer i sina kläder, att hon inte vill synas i offentliga miljöer eller fotograferas på bild. 

Camilla om hjärnspökena 

Nyligen publicerade Camilla ett foto från Let's Dance-tiden – en bild som för henne väcker många känslor. På bilden från 2012 berättar hon att hon inte kände sig fin för att hon kände sig för smal. I de två inläggen pratar hon om gamla hjärnspöken och om att aldrig vara nöjd, men också om gamla kommentarer från hennes ungdomskärlek. 

– Jag är en älskad fru, mamma, vän, författare – hur i all sin dar kan det inte RÄCKA? skriver hon.

"Jag tror det är viktigt vi pratar om de här sakerna", skriver Camilla på Instagram. Foto: Stella Pictures

Camilla Läckberg uppmuntrar till att våga prata om kroppshets och att dela med sig av sina erfarenheter – något vi på Modette håller med om! Varför kan vi inte alla bara acceptera våra kroppar som de är?


Känner du att du lider av psykisk ohälsa och behöver hjälp? Vi har pratat med experten Peder som är psykoterapeut och psykiatriker på Suicide Zero. Hur man vet att problemen är tillräckligt stora och hur man går tillväga? Få tipsen i videon nedan.