5 stora hälsotrender 2019 – hakar du på?

2019 stora hälsotrender
Modette listar fem stora hälsotrender 2019. - Foto: Pexels & Unsplash
Dela på Pinterest
2019 är året då vi satsar ordentligt på hälsan och välmåendet. Här listar vi fem stora hälsotrender som förväntas bli extra trendiga. Hakar du på?

Det väntas en hel del spännande trender i år. 2019 bjuder in till nya smaker och nya upplevelser. Här är några saker som förväntas bli extra populära under årets gång. Om du väljer att haka på är upp till dig! Vi är i alla fall sugna på att kolla in vad 2019 har att erbjuda...

Snacks från havsriket

Linschips, som är det lite nyttigare alternativet till chips, har redan fått stort genomslag. Trots att vi inte lämnar det bakom oss välkomnar vi 2019 med många nya spännande smaker och otippat snacks i hyllorna.

Den amerikanska matvarukedjan Whole Foods berättar nämligen att vi kommer få se mer snacks från havsriket. Sjögräschips och krispiga laxskinn samt snacks gjort på vattenliljafrön kanske hör till det nya fredagsmyset?

Iskall (och glassig!) mat 

Isglass blir populärt och tar nya former och smaker. Vi äter det inte bara som efterrätt, nu kommer även matsmaker i isglassform. Tänk vad gott det vore med avokadoglass? Eller varför inte våga prova en isglass med ostsmak?

Skulle du prova en isglass med en annorlunda smak? Foto: Pexels


Tahini

Mellanöstern och Afrikas smaker gör sig påminda och tahini blir det nya nötsmöret. Gör den själv genom att mixa sesamfrön eller köp den i butik. Tahinin används inte bara i röror eller på mackan, den kommer även ta plats i vår smoothie och i goda bakverk. Testa dig fram!

Foto: Unpslash

Konstgjort kött

Vegan, vegetarian eller kanske flexitarian? Det finns redan en hel del alternativ för den som inte vill äta kött. I år förväntas det odlade proteinet bli populärt. När det landar i svenska butiker återstår att se. 

Virtuell träning

Ibland kan det kännas onödigt att köpa teknikprylar, men vissa kan faktiskt hjälpa oss mer än vi tror. 2019 är året då vi använder tekniken till vår fördel! Vi laddar ner appar som hjälper oss att sova bättre eller tränar hemma med hjälp av en virtuell coach som syns på din vägg eller går till gymmet för ett virtuellt träningspass.

Foto: Unsplash


Vill du göra hälsosammareval 2019? Då är det några saker du måste sluta äta direkt. I videon nedan avslöjar vi vad du inte ska stoppa i dig. 

Mer:

Världens mest Instagramvänliga café (vi älskar det!)

Sommarens nya glassar 2019: Sia släpper Unicorn-glass!

Källa: Elle, Self.com